Citytrips.net
Weekendje Praag

Weekendje Praag

Tijdens een weekendje Praag valt er ontzettend veel te beleven. Waar hebt u zin in? Op naar de topattracties in Praag? Begin uw citytrip Praag dan in de Oude Stad of zoals ze het in Praag noemen in de Staré Město. Dit is het historisch centrum van Praag waar u optimaal kunt genieten van de authentieke sfeer van de stad. Slenter door de steegjes, wandel langs de Moldau en u komt zonder twijfel de mooiste bezienswaardigheden tegen als de Karelsbrug en het Oude Stadsplein. Vervolgens gaat u naar de burchtwijk Hradčany, waar u nog meer hoogtepunten van Praag kunt bezoeken, zoals de Praagse Burcht en het Gouden Straatje. Deze bezienswaardigheden mag u in ieder geval niet missen tijdens uw weekendje Praag.

Aanbieders citytrip Praag
  • Weekendje Praag TGV-Europa

    Doe uzelf een voordelig zomerse citytrip naar Praag cadeau via TGV-Europa

    Meer informatie

  • Weekendje Praag Weekendjeweg

    citytrip naar Praag kunt u snel en goedkoop op www.weekendjeweg.be boeken.

    Meer informatie

Om een nog beter beeld van de stad te krijgen, stapt u ook eens binnen bij één van de vele musea, bijvoorbeeld bij het Stedelijk Museum Praag. Met alle informatie die u hier opdoet over de geschiedenis van Praag krijgt uw stedentrip nog meer glans. Misschien vindt u het ook leuk om eens wat meer te leren over de beroemdheden die in Praag gewoond hebben, zoals de befaamde schrijver Franz Kafka of de Jugendstil kunstenaar Alfons Mucha? Aan beiden is een museum gewijd.

Tips weekendje Praag

Kennismaken met de typische Praagse sfeer, de bevolking en hun gewoonten doet u door eens een koffiehuis of een bierlokaal te bezoeken. Een weekendje Praag is niet compleet als u niet eens van de heerlijke Tsjechische bieren geproefd hebt. Of wat dacht u van een originele Tsjechische maaltijd? Het hoort er allemaal bij! Bent u een theater- of filmliefhebber, dan kan het bijna niet anders of Praag moet uw droomstad zijn met zijn talloze adembenemende concertzalen, bioscopen en festivals.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming