Citytrips.net
Treinreis Rome

Treinreis Rome

Vanuit België kunt u een treinreis boeken naar Rome. Maar voordat u een treinreis naar Rome boekt, is het belangrijk dat u zich eerst goed laat informeren, zodat u voor uzelf kunt bepalen of een treinreis voor u de meest geschikte manier is om naar Rome te reizen. Want hoewel het heel goed mogelijk is om met de trein naar Rome te reizen, is het niet de snelste en gemakkelijkste manier. Het voordeel is wel dat u onderweg nog eens ergens komt en kunt genieten van het voorbijglijdende landschap. Kortom; een treinreis naar Rome is een hele belevenis.

Aanbieders citytrip Rome
  • Treinreis Rome TGV-Europa

    Doe uzelf een voordelig zomerse citytrip naar Rome cadeau via TGV-Europa

    Meer informatie

  • Treinreis Rome Sunjets

    Bij sunjets vind u gemakkelijk en snel een citytrip naar rome

    Meer informatie

Wanneer u met de trein naar Rome gaat, is het belangrijk dat u uw reis goed voorbereid. Er gaan vanuit België geen rechtstreekse treinen naar Rome dus u moet er rekening mee houden dat u onderweg een aantal keer moet overstappen. Vanuit Brussel kunt u bijvoorbeeld de Thalys of de TGV naar Parijs nemen. Vervolgens neemt u de trein naar Lyon, waar u overstapt op een trein naar Milaan of Turijn. Eenmaal daar aangekomen kunt u een trein nemen naar Rome. Aangezien u veel moet overstappen, moet u ervoor zorgen dat u niet teveel bagage meeneemt, zodat u het gemakkelijk mee kunt nemen in de trein. Denk er ook aan dat u voor treinen als de TGV en de Thalys vooraf kaartjes moet reserveren. U kunt hiervoor ook terecht op onze website. Verder moet u ruim van tevoren op het station aanwezig zijn. U moet meestal minimaal 30 minuten voor vertrek inchecken. Vergeet vooral ook niet om uw paspoort of identiteitsbewijs mee te nemen, want ook bij een internationale treinreis wordt er een paspoortcontrole gehouden.

Rome beschikt over verschillende treinstations. Het centraal station van Rome heet Rome Termini. Dit station ligt in het centrum van de stad aan het Piazza dei Cinquecento. Op het station bevindt zich een toeristenkantoor, waar u alle mogelijke informatie kunt verkrijgen over uw verblijf in Rome. Rome Termini is prima aangesloten op het openbaar vervoernetwerk van de stad. Vanaf het plein voor het station vertrekken vele bussen, maar u kunt ook de metro nemen. Neemt u liever de taxi, ook dat is geen probleem. Bij Rome Termini staan altijd taxi´s voor u klaar. Andere treinstations in Rome zijn Roma Tiburtina en Roma Ostiense. Ook vanaf deze stations kunt u eenvoudig met het openbaar vervoer naar het stadscentrum reizen. Bent u ervan overtuigd dat een treinreis voor u de beste optie is om naar Rome te reizen, ga dan hier op zoek naar uw voordeligste treinreis Rome. Wij helpen u graag op weg.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming