Citytrips.net
Restaurants Parijs

Restaurants Parijs

Parijs kent vele gezichten, maar als u van gastronomische hoogstandjes houdt, kunt u zich uitleven in deze culinaire hoofdstad. Van bescheiden bistro’s tot vijfsterrenrestaurants, van Chinees tot Italiaans; deze stad biedt de fijnproever alle mogelijke wereldgerechten. Natuurlijk is de Franse keuken goed vertegenwoordigd. Het interieur van de restaurants, de locatie, of de sfeer; er is altijd wel iets wat een avondje uit eten een ware belevenis maakt. Vele beroemdheden hebben al een bezoek gebracht aan de bijzondere eetgelegenheden die Parijs kent. Als u een Citytrip Parijs maakt, is ook uit eten gaan een ervaring om nooit te vergeten!

Aanbieders citytrip Parijs
  • Restaurants Parijs Neckermann

    Een citytrip naar Parijs, kijk voor alle aanbiedingen op www.neckermann.be

    Meer informatie

  • Restaurants Parijs Sunjets

    Bij Sunjets vind u gemakkelijk en snel een citytrip naar Parijs

    Meer informatie

Restaurant La Closerie des Lilas in Parijs

Dit beroemde restaurant is duur, maar wel de moeite waard. U kunt de sfeer van deze gelegenheid uit 1808 ook aan de bar proeven. Kunstenaars en schrijvers, van Baudelaire tot Archibald MacLeish, kwamen hier wat drinken. In de bladen van de tafeltjes zijn de namen van de beroemdheden gekerfd. In de brasserie, die een chic publiek trekt, klinkt live pianomuziek. Tip: neem een biefstuk. Adres: Boulevard du Montparnasse 171, 75006.

Restaurant Le Jules Verne in Parijs

Als u geen hoogtevrees heeft, is dit restaurant een onvergetelijke ervaring. Op de tweede verdieping van de Eiffeltoren kunt u smullen gerechten uit de hele wereld op 125 meter hoogte. Als u op tijd reserveert, heeft u een tafel aan het raam. Op de eerste verdieping van de Eiffeltoren zit een ander restaurant; Altitude 95. Lagere prijzen, maar ook mindere kwaliteit. Vooral de wijnkaart van Jules Verne staat als goed te boek. Adembenemend uitzicht gecombineerd met een goede keuken; wat wilt u nog meer? Adres: tweede niveau Eiffeltoren, Champ-de-Mars, 75007.

Restaurant Chartier in Parijs

Dit restaurant staat ook wel bekend als ‘de typische Franse restaurantervaring’. Bijzonder aan dit restaurant is dat reserveringen niet mogelijk zijn, en dat het niet duur is. De bediening rent af en aan met eenvoudige gerechten, en er staan altijd rijen, dus kom vroeg. Eigenlijk is het niet het eten waar u hier voor komt, maar het interieur. De originele, dicht opeengepakte tafeltjes, de houten lambrisering, de vergulde spiegels: de hele inrichting van deze vroeg twintigste-eeuwse arbeiderskantine zit er nog steeds in. Geweldig gezellig! Adres: Rue du Faubourg-Montmartre 7, 75009.

Restaurant Kong in Parijs

Dit trendy restaurant is de laatste jaren ontdekt door toeristen en daarom niet te vergeten als u op Citytrip bent in Parijs. Ondanks de drukte is het nog steeds een heerlijke plek om te eten. Het is gevestigd op de bovenste etage op de bovenste etage van het moderne kantoorpand Kenzo en heeft een grote glazen koepel. Vanuit het restaurant heeft u een prachtig uitzicht op de Pont-Neuf en de Seine. Het interieur is geïnspireerd op geisha’s en het eten is uitstekend. Als u niet teveel geld wilt uitgeven kunt u hier beter niet naartoe gaan. Voor de vrouwen onder ons: er zijn hier opnames van Sex and the City gemaakt, en er komen regelmatig beroemdheden dineren. Adres: Rue du Pont Neuf 1.

Cafés en Bars Parijs

Voor een kopje koffie in de ochtend, of een heerlijk wijn in de avond, een cocktail of een lekker biertje; de cafés en bars in Parijs zullen u niet teleurstellen. De ambiance is fantastisch, of u nu binnen in een knus barretje vertoefd, of heerlijk buiten op het terras zit. Vele cafés hebben een rijke geschiedenis, en hebben zo hun eigen ‘Happy Hour’. Ook is er vaak livemuziek te beluisteren, en is een avondje in een Jazzclub een bijzondere ervaring. Geniet tijdens uw Citytrip Parijs van een klein hapje en heerlijk drankje in de vele cafés en bars die Parijs rijk is.

Café de Flore en Les Deux Magots

Deze twee beroemde cafés in de wijk Saint-Germain-des-Prés zijn elkaars rivalen. Beide cafés hebben illustere historische figuren mogen ontvangen, en zijn ook nu nog een trefpunt voor kunstenaars, filmmakers en schrijvers. De ambiance is onovertroffen, de inrichting nog hetzelfde. Sartre en de Beauvoir waren de vast bezoekers van Café de Flore, terwijl Picasso en Oscar Wilde vaak een bezoek brachten aan Les Deux Magots. Prijzen zijn hoog, maar de sfeer onbetaalbaar. Adres Café de Flore: Boulevard St-Germain 172, 75006. Adres Les Deux Magots: Place St-Germain-des-Prés 6, 75006.

Café Marly

Als u een Citytrip Parijs doet en u brengt een bezoek aan het Musée du Louvre, dan kan dit café niet overgeslagen worden. Het ligt prachtig in de Richelieu-vleugel. Men serveert er eenvoudig, maar uitstekend bereide gerechten en ze hebben heerlijk gebak. De eetzaal heeft een prachtige inrichting en fluweel beklede stoelen. Maar het mooist zit u onder de arcade, met uitzicht op de glazen piramide. Bekende mensen worden er regelmatig gesignaleerd. Adres: Rue de Rivoli 93, 75001.

Baiser Salé

Als u tijdens een Citytrip Parijs een gezellige jazzclub wilt bezoeken, dan is Baiser Salé een erg goede keuze. Jazz, blues, latin en Afrikaanse muziek weerklinken in deze kleine kelderclub, waar het ruimtegebrek gecompenseerd wordt door het volume. Echte wereldmuziek. De veelzijdige aanpak heeft geleid tot een losse, vriendelijke sfeer. Daarbij is het hier goedkoper dan in de meeste andere clubs. Adres: Rue des Lombards 58, 75001.

Nachtclubs en uitgaan Parijs

Voor degenen onder u die graag een nachtje doorhalen, biedt Parijs vele mogelijkheden. Voor een chique avondje uit gaat u naar de Opera, of naar de vele, schattige, bioscopen of ‘cinémas’ die Parijs kent. Voor degenen die van wat meer spanning en sensatie houden, is een nachtclub of een show in de Moulin Rouge of het Lido een goed alternatief. Ook kunnen de dansers hun hart ophalen in deze prachtige hoofdstad. Een lekker avondje swingen op uiteenlopende soorten muziek kan overal. Maak uw keuze uit de vele clubs die Parijs rijk is!

Au Lapin Agile

Het ‘behendige konijn’ kreeg zijn naar in 1880 toen de schilder André Gill een uithangbord schilderde met een konijn dat uit de kookpot ontsnapt. Het is een gezellig theater in de kunstzinnige wijk Montmartre. Als uw Frans goed genoeg is, kunt u hier in het hart van Parijs genieten van zang, humor en poëzie. Het was vroeger al een populaire nachtclub bij schilders als Picasso en Renoir. Ook nu nog is het sfeervol. Adres: Rue des Saules 22, 75018.

De China Club

Deze stijlvolle bar met restaurant in de wijk Bastille heeft een Chinees decor. De zitjes in de langgerekte bar op de begane grond zijn romantisch en intiem; in het weekeinde is er live jazzmuziek. De bar boven doet denken aan intieme zitkamer. De cocktails zijn uitstekend; hetzelfde geldt voor het Chinese eten in het restaurant. Populair bij een jong en trendy publiek! Adres: Rue de Charenton 50, 75021.

Opéra National de Paris Garnier

Als u een Citytrip Parijs heeft geboekt, en u bent een liefhebber van Opera, dan is Parijs echt een stad waar u niet zomaar een avondje uitgaat. Nee, de opera in Parijs is een echte belevenis, zeker nu de opera is teruggekeerd naar zijn oorspronkelijke Parijse thuisbasis; een tijd lang werden hier alleen dansvoorstellingen geven. Het gebouw is zeer weelderig, compleet met een monumentale trap, spiegels en marmer. Onder het gebouw bevindt zich een meertje en op het podium kan een cast van 450 personen terecht. Onvergetelijk, ook als u nog nooit naar de opera bent geweest! Adres: Place de l’Opéra, 75009.

Moulin Rouge

De Moulin Rouge is de beroemdste van de Belle Époque-danszalen die respectabele burgers schande brachten en de kunstenaars en bohémiens van Montmartre trokken. Het is in dit theater dat de cancan geboren werd. De shows worden als sinds 1889 gekenmerkt door glitter, glamour en veel veren. Het diner voorafgaand aan de show is facultatief. De buitenkant is nog maar weinig ‘glamourous’. Dit eens zo spectaculaire gebouw te zien, lijkt op het eerste gezicht van haar glorie te zijn verloren. Toch is een show zeker de moeite waard. U zult een optreden niet snel vergeten! Adres: Boulevard de Clichy 82, 75018.

Het Lido

Tijdens een bezoek aan Parijs is Het Lido een ervaring die u niet snel meer zal vergeten. Het is de ‘nette’ versie van de Moulin Rouge, maar eigenlijk is het enige verschil de special effects; een luchtballet en een ijsvloer op het podium; niets is te gek. Het Lido is de thuisbasis van de Bluebell Girls met hun lange benen. Al dinerend naar de revue kijken is een écht Parijse ervaring. Adres: Avenue des Champs-Elysées 116 bis, 75008

Batofar

Het laatste lichtschip wat nog in werking is Parijs, wordt nu gebruik als culturele ruimte en ’s avonds als danszaal. Het is weer eens wat anders, een drankje doen of dansen op een boot. De sfeer is er uitermate prettig, en Batofar wordt al jaren gezien als één van de meest geliefde trefpunten in Parijs. De muziekstijl is wat experimenteel en heel gevarieerd; kijk dus eerst goed wat er gedraaid voordat u teleurgesteld merkt dat techno niets voor u is. Ook is er een terras, en de prijzen zijn niet te gek. Zeker een bezoekje waard! Adres: Port de la Gare (vlakbij de Bibliothèque Nationale de France)

Barrio Latino

Deze enorme club op drie verdiepingen heeft een louche Latijns-Amerikaanse sfeer. Als u een avondje lekker wilt swingen op salsa en andere Latijns-Amerikaanse muziek, dan is een bezoek aan deze populaire club een aanrader. De muziek wordt harder naarmate de avond vordert, en er wordt in het weekend vaker moderne dansbare housemuziek gedraaid. Er is tevens een restaurant en een cocktailbar. Adres: Rue du Faubourg-St-Antoine 46-48

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming