Citytrips.net
Musea Rome

Musea Rome

De lijst van musea in Rome is oneindig lang en allemaal zijn ze de moeite van een bezoekje waard. Maar tijdens uw citytrip Rome hebt u natuurlijk nooit genoeg tijd om ze allemaal te bezoeken. Daarom helpen we u hier op weg en zullen u een selectie presenteren van de echte toppers.

Aanbieders citytrip Rome
  • Musea Rome TGV-Europa

    Doe uzelf een voordelig zomerse citytrip naar Rome cadeau via TGV-Europa

    Meer informatie

  • Musea Rome Sunjets

    Bij sunjets vind u gemakkelijk en snel een citytrip naar rome

    Meer informatie

Op de eerste plaats is Rome natuurlijk een waar eldorado voor wie alles over het Romeinse Rijk wil weten. In fantastische musea als de Capitolijnse Musea, het Museo Palatino en het Museo Nazionale Romano wordt de geschiedenis van het Romeinse Rijk uiteengezet en leert u over de meest wonderbaarlijke gebeurtenissen die zich hier in vervlogen tijden hebben afgespeeld.

Daarnaast kunt u hier ook prachtige kunstwerken bewonderen van beroemde kunstenaars uit het verleden, die hun stempel op de stad gedrukt hebben, zoals Michelangelo. Bent u een liefhebber van renaissancekunst, dan kunt u geen betere bestemming voor een citytrip kiezen dan Rome. Bezoek in dat geval zeker het Palazzo Nuovo en het Museo di Palazzo Venezia. Echte hoogtepunten zijn ook de Vaticaanse musea. Nog nooit hebt u zoveel kunstwerken van wereldniveau bij elkaar gezien. U zult uw ogen uitkijken.

Een goede tip: wilt u veel musea bezoeken, dan is de Roma Pass misschien iets voor u. Deze handige toeristenpas doet zowel als museumpas als openbaar vervoerskaart dienst, tegen een zeer voordelige prijs. Lees hieronder alvast meer over de leukste musea in Rome.

Capitolijnse Musea Rome

Boven op de Capitolijnse heuvel aan het Piazza del Campidoglio liggen in het Palazzo dei Conservatori en het Palazzo Nuovo de beroemde Capitolijnse musea. Deze musea bestaan al sinds 1471. Voor beeldhouwwerken uit de oudheid en de renaissance stapt u bij het Palazzo Nuovo naar binnen. Bekende Romeinse keizers en grote denkers zijn hier vereeuwigd in de mooiste beeldhouwwerken van bekende kunstenaars. Echte topstukken uit de collectie zijn De stervende Galliër, de Discobolus, Venus Capitolina en Amor en Psyche. Interessante fresco´s en schilderijen van grote namen als Caravaggio, Velázquez en van Dyck komt u tegen in het Palazzo dei Conservatori.

Museu Palatino

Achter de stad Rome schuilen de mooiste verhalen over zowel het ontstaan van de stad als het opbloeien van het machtige Romeinse Rijk. Wilt u hier alles over weten, beklim dan de heuvel de Palatijn. Boven op deze heuvel zou Romulus de stad Rome hebben gesticht. Het is dan ook op deze plek, waar u het Museu Palatino vindt. Hier leert u alles over het ontstaan van de stad aan de hand van onder andere bijzondere voorwerpen en indrukwekkende fresco´s.

Museo Nazionale Romano

Dit museum is onderverdeeld in drie verschillende musea, die ieder een ander aspect van de geschiedenis van Rome belichten. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de Baden van Diocletianus een indruk krijgen van hoe een Romeins badhuis er vroeger uitzag. Wilt u meer weten over de politiek, economie en religie ten tijde van het Romeinse Rijk, dan bent u in het Palazzo Massimo aan het juiste adres. Voor prachtige beeldhouwwerken uit het oude Rome gaat u naar Palazzo Altemps. Zo weet het Museo Nazionale Romano een breed publiek aan te trekken, ook u zult hier vast iets naar uw gading vinden.

Museo di Palazzo Venezia

In het Museo di Palazzo Venezia worden de politieke historie van Rome en kunst op een bijzondere wijze verenigd. Dit gebouw, dat in 1455 gebouwd werd in opdracht van kardinaal Pietro Barbo, heeft dienstgedaan als de ambassade van Venetië en als de residentie van de Oostenrijkse ambassadeur. Vervolgens werd het gebouw vanaf 1917 gebruikt als het kantoor van Benito Mussolini. Vandaag de dag is in het paleis een museum gevestigd, waarin de mooiste kunstwerken uit de middeleeuwen en de renaissance tentoongesteld worden. De echte kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen bij het bewonderen van topstukken van kunstenaars als Bernini, Caravaggio, Antonello da Messina, Frederico Barocci en Pieter Paul Rubens.

Vaticaanse Musea

Een citytrip Rome is niet compleet zonder een bezoek aan de Vaticaanse Musea. Neem er de tijd voor, want u kunt hier urenlang ronddwalen. U zult geen genoeg kunnen krijgen van de pracht en praal in deze musea. De kunstcollectie, die u hier kunt bewonderen, is de optelsom van de kunstverzamelingen van de verschillende pausen die door de eeuwen heen geheerst hebben. U kunt hier dan ook allerlei soorten kunst vinden, uit verschillende perioden. Wat dacht u bijvoorbeeld van Egyptische, Assyrische, Etruskische, Griekse of Romeinse kunst? U vindt het hier allemaal. Bijzonder is ook de collectie aan middeleeuwse kunst, maar u kunt ook genieten van kunstwerken uit latere periodes van bijvoorbeeld de 15e tot de 19e eeuw. Bij een bezoek aan de Vaticaanse Musea kunt u vanzelfsprekend niet heen om de legendarische Sixtijnse Kapel. Dit is de plek waar de kardinalen bepalen wie de nieuwe paus wordt. Verder is de Sixtijnse Kapel vooral bekend vanwege de schitterende fresco´s van Michelangelo die ´De schepping van Adam` en ´Het laatste oordeel` verbeelden. Een tocht door de Vaticaanse Musea is een ware ontdekkingstocht, die u niet snel meer zal vergeten.

Museo Nazionale di Castel Sant´Angelo

Dit in het oog springende imposante ronde gebouw kent een boeiende geschiedenis, die zeker het ontdekken waard is tijdens uw citytrip Rome. Dit gebouw heet in het Nederlands vertaald de Engelenburcht. Keizer Hadrianus gaf in 139 de opdracht tot de bouw van de Engelenburcht. Oorspronkelijk was het bedoeld als mausoleum, oftewel als graf, voor Keizer Hadrianus zelf. Maar de Engelenburcht heeft in de loop der jaren ook dienst gedaan als middeleeuws fort, gevangenis en schuilplaats voor de paus. Vandaag de dag is de Engelenburcht een museum, waar u alles te weten kunt komen over de geschiedenis van dit belangrijke bouwwerk in Rome.

Galleria Nazionale d'Arte Moderna

Hoewel Rome natuurlijk vooral bekend staat om zijn rijke historie en kunstenaars uit het verleden, is het in Rome ook mogelijk om moderne kunst te bewonderen. Daarvoor gaat u naar Galleria Nazionale d´Arte Moderna in het Palazzo delle Belle Arti. Dit paleis dateert uit 1911 toen de 50ste verjaardag van de Italiaanse eenwording gevierd werd. In de Galleria Nazionale d´Arte Moderne vindt u werken van grootmeesters in de moderne kunst als Giacometti, Modigliani, Cézanne, Klimt, van Gogh, Mondriaan en Henry Moore.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming