Citytrips.net
Musea Praag

Musea Praag

In Praag hebt u uitgebreide mogelijkheden om musea te bezoeken. Er valt zoveel over deze stad en zijn inwoners te leren, dat er talloze musea zijn, die allemaal een ander aspect van de stad belichten. Geschiedenis, kunst, politiek, oorlogen, literatuur…Waar bent u het meeste in geïnteresseerd? Er is ongetwijfeld een museum aan gewijd.

Aanbieders citytrip Praag
  • Musea Praag TGV-Europa

    Doe uzelf een voordelig zomerse citytrip naar Praag cadeau via TGV-Europa

    Meer informatie

  • Musea Praag Weekendjeweg

    citytrip naar Praag kunt u snel en goedkoop op www.weekendjeweg.be boeken.

    Meer informatie

Zo is het bijvoorbeeld razend interessant om een bezoekje te brengen aan het Stedelijk Museum Praag, het Museum voor Communisme of het Museum voor Krijgsgeschiedenis.

als u alles over de geschiedenis van de stad wilt weten. Bent u fan van het werk van de schrijver Franz Kafka, dan staan de deuren van het Franz Kafka Museum voor u open. Misschien bent u wel gefascineerd door het muziekwonder Mozart, ga dan naar het Mozart Museum in Villa Bertramka. Verder staat Praag ook bekend om de bijzondere jugendstil kunst van Alfons Mucha. Het is dan ook een echte ´must` om het Mucha Museum te bezoeken. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de vele top musea in Praag. We hebben voor u een selectie gemaakt van de beste musea, zodat u alvast kunt kijken welke musea u tijdens uw citytrip Praag het liefst wilt bezoeken.

Stedelijk Museum Praag

Eén van de belangrijkste redenen waarom veel mensen het Stedelijk Museum van Praag willen bezoeken, is om de indrukwekkende maquette van de stad te zien, die in de 19e eeuw gemaakt is door Antonin Langweil. Hij is met deze klus maar liefst 11 jaar bezig geweest. De maquette geeft een goed beeld van hoe Praag er in die tijd uitzag. Daarnaast worden er in dit museum talloze voorwerpen, documenten en kunststukken tentoongesteld die u inzicht geven in de geschiedenis van de stad.
Adres: Na Poící 52

Museum voor Communisme Praag

Het communisme heeft grote sporen nagelaten in Praag. Wanneer u meer wilt weten over de periode tussen de coup van 1948 en de val van het communisme in 1989, bent u hier aan het goede adres. Werp eens een blik in een klaslokaal uit die tijd of leer hoe het er aan toeging in de fabrieken of in een oude verhoorkamer. Het communisme drong door in alle facetten van het dagelijkse leven. Een bezoek aan het Museum voor Communisme is een indrukwekkende belevenis. Het museum presenteert zijn collectie onder het veelzeggende thema: Communisme, de Droom, de Werkelijkheid en de Nachtmerrie.
Adres: Na Prikope 10

Museum voor Krijgsgeschiedenis Praag

Tsjechië is door de eeuwen heen verwikkeld geweest in diverse oorlogen. U krijgt in dit museum informatie over de oorlogen die zich afspeelden vanaf de middeleeuwen tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het Museum voor de Krijgsgeschiedenis vindt u in het prachtige Schwarzenberg Paleis in de burchtwijk Hradčany. Het paleis valt vooral op vanwege de in het oog springende sgraffito-kunst op de gevel, dit is een soort fresco-tecniek in zwart en wit.
Adres: Hradcansky Namesti 2

Nationaal Museum Praag

Het Nationaal Museum stamt uit het begin van de 19e eeuw toen Tsjechië op cultureel gebied een enorme ontwikkeling doormaakte. In 1818 opende het museum voor het eerst zijn deuren en is hiermee het oudste museum van Bohemen. Daarnaast behoort het Nationaal Museum ook tot de grootste musea. Wat dacht u van een collectie bestaande uit meer dan 20 miljoen voorwerpen? Het Nationaal Museum heeft zich echter wel opgedeeld in diverse vestigingen, waarvan u er één vindt in Praag aan het Wenceslasplein, het hoofdgebouw nog wel. In een schitterend paleis, dat ontworpen is door de befaamde architect Josep Schulz, vindt u uitgebreide collecties op het gebied van paleontologie, zoölogie en antropologie. Een bezoek aan het Nationaal Museum in Praag is een waar genot.
Adres: Václavské Náměstí 68

Franz Kafka Museum Praag

Wie kent zijn naam niet? Franz Kafka is één van de grootmeesters in de literatuur uit de 20ste eeuw. De echte literatuurliefhebbers hebben vast al eens één van zijn werken gelezen als ´Het Proces` of ´De Gedaanteverwisseling`. Vindt u het leuk om tijdens uw citytrip Praag eens in het leven en werk van deze bekende Pragenaar te duiken? Ga dan naar het Franz Kafka Museum, dat gevestigd is in het geboortehuis van deze beroemde schrijver. Hier worden eerste druk versies van zijn boeken tentoongesteld, evenals dagboeken, tekeningen, brieven, films en 3D-installaties. Een top museum in Praag dat u niet mag missen!
Adres: Cihelná 2b

Mozart Museum Praag

Wolfgang Amadeus Mozart behoort tot de grootste componisten aller tijden. Hij reisde graag naar Praag om een bezoek te brengen aan František Dušek in de Villa Bertramka. In 1787 componeerde hij op deze plek de opera Don Giovanni. De villa is sinds 1920 omgetoverd tot het Mozart Museum. Lijkt het u geen bijzonder idee om eens de salon te bezoeken waar Mozart graag verbleef? In het Mozart Museum is het mogelijk. Ook vindt u in het museum instrumenten, brieven, foto´s en manuscripten die gerelateerd zijn aan Mozart. Het is helemaal mooi als u in de zomermaanden ook nog eens een concert mee kan maken in de tuin van Villa Bertramka. Kortom; een museum in Praag dat absoluut een bezoek waard is.

Mucha Museum Praag

In het Mucha Museum wordt het leven en werk van de Tsjechische Jugendstil kunstenaar Alfons Mucha in de schijnwerpers gezet. Lange tijd ging hij aan het werk als kunstenaar in Parijs waar hij beroemd werd met zijn jugendstil affiche voor het theaterstuk Gismonde met de Parijse topactrice Sarah Bernhardt. Naast toneelaffiches maakte Alfons Mucha ook meubelen, decors, juwelen en kostuums. U vindt het Mucha Museum in Praag in het 18e eeuwse Kaunicky Paleis, dat gebouwd is in barokke stijl.
Adres: Panska 7

Galerie van Praag

Praag beschikt over allerlei soorten nationale kunstschatten, waaronder over een uitzonderlijke collectie aan kunst uit de 19e en 20ste eeuw. In 1963 besloot de raad van het Nationaal Comité van Praag om een kunstgalerie te stichten waarbinnen deze kunst verzameld, onderzocht en tentoongesteld kon worden. Het resultaat is vandaag de dag te bewonderen in de indrukwekkende Galerie van Praag. U vindt hier onder andere werk en informatie over kunstenaars als Alfons Mucha, Jaroslav Ermák en Václav Broík.
Adres: Staromìstské Námìstí - Staromìstská Radnice

Joods Museum Praag

In de joodse wijk Josefov, waar vandaag de dag geen joden meer wonen, vindt u wel nog het Joods Museum. Het museum toont de indrukwekkende geschiedenis van de joden in Praag. Toen Praag in het begin van 20ste eeuw de stad ging vernieuwen, werden er verschillende synagogen afgebroken. De belangrijkste kunstwerken en voorwerpen uit deze synagogen bleven bewaard in het Joods Museum, dat in 1906 werd opgericht door Dr. Hugo Lieben en Dr. Augustin Stein. Echter met de komst van de nazi´s in 1939 werd het museum gesloten voor publiek. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het museum in handen van de communisten. Pas na de val van het communisme kwam het museum weer terug in handen van de Joodse Gemeenschap van Praag. Deze roerige geschiedenis maakt van een bezoek aan het Joods Museum in Praag een indrukwekkende beleving.
Adres: U Staré Školy 1

Wassenbeeldenmuseum Praag

In veel Europese hoofdsteden vindt u een wassenbeeldenmuseum, zo ook in Praag. Deze musea zijn altijd een grote hit! Een bezoek aan het Wassenbeeldenmuseum Praag is een ideaal uitje als u de Praagse cultuur en historie op een bijzondere wijze wilt leren kennen. U kunt hier allerlei wassen beelden bewonderen van historische beroemdheden als Karel IV, generaal Jan Žižka en president T.G. Masaryk. Maar u kunt ook kennismaken met hedendaagse beroemdheden uit zowel binnen- als buitenland.
Adres: Melantrichova 5

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming