Citytrips.net
Musea Parijs

Musea Parijs

Parijs: de hoofdstad van cultuur en kunst. Dat is eeuwenlang zo geweest en dat is gelukkig nog steeds zo. Geef uw ogen de kost in de vele musea die Parijs rijk is. Alle soorten kunstvormen komen aan bod; van moderne kunst tot classicistische beeldhouwwerken, van impressionisme tot dada. Of het nou architectuur of keramiek is, aquarel of marmer, Parijs heeft het voor u in petto. U hoeft in feite niet eens ergens naar binnen; de wereldstad is zelf bijna een openluchtmuseum. Zoveel prachtige bouwwerken en architectonische hoogstandjes zie je nergens anders. Ook de meeste grote musea zijn gevestigd in bouwwerken die op zichzelf al het bewonderen waard zijn. Het Musée du Louvre is één van de grootste musea ter wereld. Als u alles zou willen bekijken moet u zo’n 17 kilometer te voet afleggen. Oorspronkelijk werd het Louvre gebouwd als verdedigingsfort, is later herbouwd in Renaissancestijl en heeft sinds 1989 de opvallende glazen piramide als ingang. Maar ook het gebouw van het Musée d’Orsay kent een rijke geschiedenis; ooit werd het gebouw gebruikt als station, en diende het als filmdecor, theater en veilingzaal.

Aanbieders citytrip Parijs
  • Musea Parijs Neckermann

    Een citytrip naar Parijs, kijk voor alle aanbiedingen op www.neckermann.be

    Meer informatie

  • Musea Parijs Sunjets

    Bij Sunjets vind u gemakkelijk en snel een citytrip naar Parijs

    Meer informatie

In 1977 werd besloten om er een museum van te maken. Het gebouw is minstens zo indrukwekkend als de schitterende collectie. Naast deze grote, historische gebouwen, steekt het Centre Georges Pompidou af. Het gebouw is ‘binnenstebuiten’ gekeerd door de architecten Rogers en Piano en heeft een zeer moderne uitstraling. Dat is maar goed ook, want het gebouw herbergt zeer veer beroemde moderne kunststukken in het Musée National d’Art Moderne. Buiten de drie grote beroemde Parijse musea, kent de Franse hoofdstad ook zeer veel kleinere, maar daarom niet minder interessante, musea. Het Musée Picasso is erg geliefd, evenals het Musée Rodin. Maar ook een museum als de Orangerie mag er zijn, evenals de kleinere, zogenaamde, ‘huiskamermusea’. Hier kunt u de werkkamers van de schilders bekijken, en hun kunst in hun natuurlijke omgeving bewonderen. Het prachtige Parijs biedt een breed scala aan mogelijkheden voor de kunstliefhebber.

Museum Louvre Parijs

Het Louvre, één van de indrukwekkendste musea ter wereld, herbergt zo’n 350.000 stukken van onschatbare waarde. Eigenlijk kunt u tijdens een Citytrip Parijs het Louvre niet in één dag bezoeken als u alles gezien wilt hebben. Daar heeft u bijna een week voor nodig. Toch is het de entreeprijs al waard om er slechts enkele minuten te kunnen zijn. Het indrukwekkende gebouw is al prachtig genoeg, en de beroemdste stukken weet iedereen inmiddels te vinden: de Mona Lisa en de Venus van Milo. Als u de lange rijen voor wilt zijn kunt u het beste 20 minuten voor de opening al aanwezig zijn, of het Louvre ’s avonds bezoeken. U kunt het Musée du Louvre niet overslaan tijdens een bezoek aan Parijs! Adres: Quai du Louvre 34, 75001.

Museum d’Orsay Parijs

Dit prachtige museum met zijn schitterende collectie omvat schilder- en beeldhouwkunst uit de periode 1848-1914; daar zit ook een fraaie selectie aan impressionistische werken bij, van onder anderen Manet, Monet, Pisarro, Renoir, Degas en Caillebotte. Het lijkt wel alsof er altijd rijen staan voor dit beroemde museum; kom daarom op tijd. Het museumrestaurant biedt uitstekende lunchmogelijkheden voor niet al te hoge prijzen. Naast de indrukwekkende werken van de impressionistische schilders is er ook veel beroemd werk van Van Gogh aanwezig. Evenals de schetsen van een andere beroemde postimpressionist, Toulouse-Lautrec, die veel danseressen uit de Moulin Rouge op papier heeft gezet. Als kunstliefhebber kunt u uw hart ophalen in dit prachtige museum in hartje Parijs. Adres: rue de la Légion-d’Honneur 1, 75007.

Museum National d’Art Moderne/Centre George Pompidou

Het Centre George Pompidou herbergt het Nationaal Museum van Moderne Kunst, en is zelf toonbeeld van de moderne architectuur. Aan de buitenkant lopen felgekleurde buizen en heeft een opvallende roltrap, die zich als een slang in een buis van plexiglas langs de buitenkant van de voorgevel kronkelt. Het uizicht wordt steeds mooier naarmate u hoger boven de drukte en het rumoer op het plein voor het Centre uitkomt. Het museum wordt omringd door een plein, waar vele straatartiesten hun kunsten vertonen. De boekwinkel in het Centre Pompidou is erg goed geprijsd en zeer populair onder de inwoners van Parijs. U kunt dit museum niet achterwege laten als u een moderne kunstliefhebber bent. Van Picasso tot Braque, van Dali tot Matisse; Het Musée National d’Art Moderne heeft ze allemaal. Adres: Place George Pompidou, 75004.

Museum L’Orangerie Parijs

Dit museum in de zuid-westhoek van de Tuilerieën is recentelijk gerenoveerd en mag absoluut niet overgeslagen worden tijdens een Citytrip Parijs. Het mooie gebouw herbergt 8 topstukken van Monet; zijn enorme schilderijen van de waterlelies. Het is werkelijk een prachtige ervaring om deze kunstwerken te kunnen bewonderen in het bijzondere gebouw. Naast Monet is er ook werk van Renoir, Picasso, Modigliane en andere moderne meester van 1870-1930 ondergebracht. Als u wat minder tijd heeft, of niet van grote musea houdt; dan is de Orangerie uw stek. Werkelijk de moeite waard! Adres: Jardin des Tuileries, 75001.

Museum Picasso Parijs

Dit kleinere museum in de Marais, de wijk met zijn herenhuizen, middeleeuwse straatjes en vele andere musea, die al jaren geldt als de aangenaamste wijk in Parijs, is zeer populair onder de Parijse bevolking. Toen de in Spanje geboren kunstenaar Pablo Picasso stierf, schonk zijn familie om fiscale redenen duizenden van zijn werken aan de Franse staat. Zo kreeg Parijs de grootste Picasso-collectie ter wereld. Het museum is gevestigd in het Hôtel Aubert de Fontenay, en de collectie toont de gehele artistieke ontwikkeling. Een zeer mooi museum. Voor de liefhebbers van Picasso; niet te missen. Adres: Rue de Thorigny 5, 75003.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming