Citytrips.net
Musea Londen

Musea Londen

Gaat u op citytrip naar Londen? Verdiep u dan eens in de geschiedenis van uw vakantiebestemming. Door meer te weten te komen over Londen, krijgt uw citytrip nog meer kleur en dimensie. Een bezoek aan het Museum of London zou dan ook een ideaal startpunt kunnen zijn voor uw ontdekkingstocht door de stad. In dit museum wordt de geschiedenis van Londen uitgebreid uit de doeken gedaan; van de prehistorie tot aan het heden. De talloze voorwerpen en kledingstukken laten samen met de geluidseffecten en het beeldmateriaal het verleden weer tot leven komen. Vooral de permanente tentoonstelling over de Grote Brand uit 1666 heeft al op veel bezoekers een grote indruk gemaakt.

Aanbieders citytrip Londen
  • Musea Londen Belvilla

    Bent u opzoek naar een citytrip in een kwalitatief goed vakantiehuis in Londen neem dan een kijkje bij Belvilla

    Meer informatie

  • Musea Londen Connections

    Citytrips boeken naar Londen bekijk de website van Connections

    Meer informatie

The National Gallery Londen

Bent u een liefhebber van Europese schilderkunst, dan kunt u niet om de National Gallery heen. In dit statige museum aan het Trafalgar Square treft u werken van vele West-Europese kunstenaars uit de 13e tot vroeg 20ste eeuw. De permanente expositie is zelfs gratis te bezoeken.

British Museum Londen

De collectie van het British Museum is zo uitgebreid, dat u uren en zelfs dagen kunt ronddwalen door het museum zonder dat u erin slaagt om alles te bekijken. Het museum is oorspronkelijk ontstaan in 1753 uit een privécollectie van manuscripten. Vervolgens heeft het museum zich zo uitgebreid dat het tot de museums met de grootste collecties aan kunst ter wereld behoort. U kunt hier werkelijk van alles bewonderen; van prenten tot munten en van medailles tot aardewerk. Uiteraard zijn er een aantal hoogtepunten te benoemen die u niet mag missen. Hiertoe behoort zeker de Steen van Rosetta, een steen die ertoe geleid heeft dat men in staat was hiërogliefen te ontcijferen. Ook beschikt het museum over een indrukwekkende collectie aan voorwerpen, die uit het Pantheon in Athene komen. Verder zijn er ook voorwerpen uit Egyptische grafkamers te bewonderen, waaronder enkele mummies. Er is teveel om op te noemen en zelfs te veel om in één dagje te bekijken!

Tate Modern Londen

Het Tate Modern heeft sinds de opening in 2000 binnen no-time wereldfaam verworven als één van de beste musea ter wereld op het gebied van moderne kunst. U kunt hier kunst bewonderen uit de 20ste en 21ste eeuw. Met werken van grootmeesters als Salvador Dalí, Joan Miró, Picasso en Andy Warhol is dit museum zeker de moeite waard. Maar ook jonge, nieuwe kunstenaars komen hier aan bod. Wat een bezoek aan dit museum helemaal mooi maakt, is dat de entree nog gratis is ook.

Shakespeare´s Globe Theatre & Exhibition Londen

Breng een bezoek aan Shakespeare´s Globe Theatre en waan u terug in de tijd, dat hier de meesterwerken van de legendarische schrijver Shakespeare opgevoerd werden. De Amerikaanse filmmaker Sam Wanamaker is er op bewonderenswaardige wijze in geslaagd een reconstructie te maken van het belangrijkste publieke theater ooit. In dit theater kunt u een bijzondere tentoonstelling bezoeken over de constructie van dit rond vormgegeven theater.

Madame Tussauds Londen

Razend populair in Londen is het Madame Tussauds. Ieder jaar wordt het Madame Tussauds bezocht door talloze toeristen. Op de foto met Johnny Depp, Elvis Presley of Angelina Jolie? Wie wil dat nu niet? Maar ook Victoria Beckham, Steven Spielberg en de Beatles hebben een plaatsje in dit wassenbeeldenmuseum. Een bekende Nederlander die hier niet mocht ontbreken is Vincent van Gogh. Maar Madame Tussauds heeft u nog veel meer te bieden. Duik in de Chambers of Horrors en huiver bij de aanblik van de moordvoorwerpen en de afbeeldingen van de slachtoffers. Ook kunt u hier Jack de Ripper ontmoeten, samen met andere bekende misdadigers. In Madame Tussauds in Londen staat er verder ook nog een heuse timetaxi op u te wachten. Vanuit de taxi bekijkt u allerlei taferelen, die zich hebben afgespeeld in Londen in de laatste 400 jaar!

London Dungeon

Een niet te missen topattractie in Londen is de London Dungeon, een bloedstollend museum met spectaculaire attracties en tentoonstellingen, die in het teken staan van gebeurtenissen die zich in het verleden in Londen hebben afgespeeld. U leert over de seriemoordenaar Jack de Ripper, de Grote Brand van 1666 en nog veel meer afgrijselijke gebeurtenissen.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming