Citytrips.net
Musea Berlijn

Musea Berlijn

Tijdens uw citytrip Berlijn wilt u vast zoveel mogelijk cultuur opsnuiven. Om een goed beeld te krijgen van de Berlijnse geschiedenis en cultuur, is het een aanrader om één of meerdere musea in de Duitse hoofdstad te bezoeken. U vindt in Berlijn onder andere musea die in het teken staan van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ook het Joods Museum in de wijk Kreuzberg is razend interessant. Maar niet alleen de Duitse geschiedenis en cultuur wordt vertegenwoordigd in Berlijn, wat dacht u bijvoorbeeld van een kennismaking met Egyptische, Assyrische, Babylonische en Perzische kunst en cultuur? Hiervoor kunt u terecht bij het Pergamonmuseum of het Egyptisch Museum. Natuurlijk mag ook het Currywurst Museum niet op de lijst ontbreken. De currywurst is namelijk dé worst van Berlijn. Tijdens een bezoek aan het Currywurst Museum leert u waarom deze worst zo geliefd is onder de inwoners van Berlijn. Uiteraard kunt u hier ook zelf een echte Berlijnse curryworst proeven!

Aanbieders citytrip Berlijn
  • Musea Berlijn Neckermann

    Een citytrip naar Berlijn? kijk voor alle aanbiedingen op de site van Neckermann

    Meer informatie

  • Musea Berlijn Qtimehome

    Wilt u tijdens uw citytrip in Berlijn een mooi vakantiehuis dan kan Qtimehome u daar mee helpen

    Meer informatie

Pergamonmuseum in Berlijn

Het Pergamonmuseum in Berlijn is één van de drukst bezochte musea van Berlijn. Als u een citytip naar Berlijn maakt en u bent geïnteresseerd in Assyrische, Babylonische en Perzische voorwerpen, dan bent u bij dit museum aan het juiste adres. Het bekendste kunstwerk dat in dit museum getoond wordt, is het beroemde Pergamonaltaar. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, maandag is het museum gesloten. Openingstijden zijn van 10.00 uur tot 18.00 uur, donderdag is het museum open van 10.00 uur tot 22.00 uur.
Adres: Bodestrasse 1 – 3

Het Joods Museum in Berlijn

Dit museum, in de wijk Kreuzberg, laat aan de hand van films en foto’s de verschrikkingen zien, die de Berlijnse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben moeten ondergaan. In het museum is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding, waarbij een gids u strategisch door het museum leidt en u alles vertelt over de foto’s, films en voorwerpen die u tegenkomt. Het Joods Museum is de gehele week geopend, op maandag van 10.00 uur tot 22.00 uur en van dinsdag tot en met zondag bent u welkom van 10.00 – 20.00 uur. De rondleidingen vinden plaats om 13.30 uur en om 15.00 uur.
Adres: Lindenstraβe 9

Egyptisch Museum in Berlijn

Tijdens een citytrip Berlijn kunt u een bezoek brengen aan het Egyptisch Museum aan de Schloβstraβe 70 in de wijk Charlottenburg. Dit bijzondere museum staat geheel in het teken van Egypte. U krijgt hier onder andere de mogelijkheid om sarcofagen en mummies van dichtbij te bekijken. Ook wordt er in het museum een grote collectie papyrus tentoongesteld, soms wel van meer dan 5000 jaar oud. Op werkdagen is het museum geopend van 10.00 tot 18.00 uur, in de weekenden is het museum geopend van 11.00 tot 18:00 uur.
Adres: Schloβstraβe 70

Anti Kriegmuseum in Berlijn

In dit museum is een permanente expositie over de Eerste Wereldoorlog te bezichtigen met onder andere wapens en uniformen. Ook de grote verzameling Duits propagandamateriaal is zeer indrukwekkend. Verder worden er in het Anti Kriegmuseum ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en exposities georganiseerd rondom het thema oorlog. De toegang tot dit bijzondere museum is geheel gratis en de deuren zijn dagelijks geopend van 16.00 uur tot 20.00 uur.
Adres: Brüsseler Straβe 21

Hamburger Bahnhof in Berlijn

Het museum Hamburger Bahnhof is een prachtig museum voor hedendaagse kunst in een oud Berlijns station. Wanneer u het Hamburger Bahnhof bezoekt, ziet u kunst van Anselm Kiefer, Joseph Beuys, Andy Warhol en vele andere bekende Duitse kunstenaars. Op dinsdag tot vrijdag is het museum geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 20.00 en op zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Op maandagen is het museum gesloten.
Adres: Invalidenstrasse 50 – 51

Currywurst Museum in Berlijn

Een bezoek aan het Currywurst Museum is een echte ‘must do’ tijdens uw citytrip Berlijn. Hier maakt u kennis met de Berlijnse culinaire cultuur. Hier leert u hoe de typische Berlijnse currywurst gemaakt wordt, waarom juist deze worst zo geliefd is onder de Berlijnse inwoners en u krijgt ook de mogelijkheid om zelf een currywurst te proeven. Wanneer u een compleet beeld wilt krijgen van de Berlijnse cultuur, mag een bezoek aan dit museum niet ontbreken!
Adres: Kurfürstendamm 46

Madame Tussauds in Berlijn

De musea van Madame Tussauds komt u tegen in verschillende grote steden ter wereld, onder andere in New York, Amsterdam, Londen en natuurlijk ook in Berlijn. In dit prachtige wassenbeelden museum treft u onder andere het borstbeeld van Adolf Hitler. Ook kunt u hier de wassenbeelden van Herbert Grönemeyer, Elvis, Bono, the Beatles en Peter Maffay zien. Naast de bovengenoemde personen zijn er nog tientallen andere Duitse en internationale beroemdheden te zien, waaronder paus Benedikt XVI, Leonardo di Caprio en George Clooney.
Adres: Unter den Linden 74

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming