Citytrips.net
Musea Barcelona

Musea Barcelona

Dat Barcelona op het gebied van cultuur en historie een geweldig stad is met een divers aanbod mag duidelijk zijn. Het blijkt onder meer door het geweldig grote aanbod van musea, die er in de stad Barcelona te vinden is. Wie interesse heeft in cultuur en historie kan via deze website een citytrip Barcelona boeken om in een korte periode meerdere musea te bezoeken. In de stad Barcelona bevinden zich tientallen musea, waarvan er enkele bekend staan als echte toeristische trekpleisters en jaarlijks dan ook vele bezoekers aantrekken. Een van de meest bekende musea in Barcelona is wel het Picasso museum, maar ook het Gaudi museum wordt druk bezocht. Het Gaudi museum is zeker een aanrader om te bezoeken in combinatie met een bezichtiging aan de belangrijkste bouwwerken van de architect Gaudi zoals het Sagrada Familia.

Aanbieders citytrip Barcelona
  • Musea Barcelona Waytostay

    Bij waytostay kunt u snel en gemakkelijk een mooie citytrip met een mooi appartement boeken.

    Meer informatie

  • Musea Barcelona Weekendesk

    Via weekendesk.be zoekt u snel en gemakkelijk naar citytrips als barcelona

    Meer informatie

Het aanbod van musea in Barcelona is verspreid over de stad gelegen en met betrekking tot de inhoud van musea kan gesteld worden dat er sprake is van diversiteit. Zo zijn er musea, die vooral gericht zijn op de kunst zoals het kunstmuseum van Catalonië, maar er zijn ook musea met een wetenschappelijke insteek zoals het Cosmo Caixa. Het ene museum biedt de mogelijkheid om prachtige schilderwerken te bekijken van grootmeesters uit het verleden en in het andere museum kan er weer een bijzondere collectie van zeldzame fossielen worden bekeken. Er is op het gebied van musea in Barcelona dan ook voor elk wat wils te vinden.

Picasso Museum Barcelona

Het Picasso Museum behoort ongetwijfeld tot de top tien van de meest populaire musea onder de toeristen die een citytrip Barcelona hebben geboekt. Het museum heeft een groot aantal werken van Picasso in het bezit uit zijn jeugdtijd. Het museum heeft drie verdiepingen en beschikt over maar liefst vijfendertig zalen, waarin werken van Pablo Picasso worden vertoond uit de periode 1890 tot 1957. Bijzonder aan de collectie is dat er ook veel minder bekende werken van de grootmeester worden vertoond. Naast de vast getoonde collectie wordt er in het museum ook regelmatig een tijdelijke expositie houden, waaraan een specifiek thema is gekoppeld in relatie tot Picasso. Het Museu Picasso of Barcelona is gevestigd aan de Montcada 15-23.

Macba Museum Barcelona

Het Macba Museum bevindt zich aan de Placa dels Angels in de arbeidersbuurt El Raval en is gevestigd in een ultramodern gebouw. Het museum heeft dan ook de naam het meest moderne museum te zijn van de stad. De collectie in het museum bestaat grotendeels uit de werken van Antoni Tàpies, een Catalaanse schilder. Naast deze collectie worden er ook werken vertoond van onder meer aankomende talenten en van audiovisuele kunstenaars. Zeker een aanrader om tijdens de citytrip Barcelona te bezoeken. Het Macba Museum is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 19.30 uur met uitzondering van zaterdag, waarin de openingstijden ruimer zijn van 10.00 uur tot 20.00 uur en op zondag beperkter van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Museum Fundacio Joan Miro Barcelona

Het museum Fundacio Joan Miro is gevestigd op de berg Montjuïc in Barcelona en staat bekend als een museum voor de moderne kunst. Het complex waarin het museum zich bevindt bestaat uit verschillende expositieruimtes, een riant dakterras en een ruime patio. Ook is er een bibliotheek aanwezig en een restaurant. De collectie is voor het grootste deel afkomstig van Joan Miro en bestaat verder uit meer dan tienduizend verschillende kunstvoorwerpen variërend van beeldhouwwerk tot schilderijen en van tekeningen tot wandtapijten. Ook werken van moderne kunstenaars zoals van Alexander Calder en Marcel Duchamp worden tentoongesteld.

Museu Nacional d'Art de Catalunya Barcelona

Het nationaal museum National d'Art Catalunya bevindt zich op de heuvel Montjuïc en is gevestigd in het Palau Nacional. De collectie van het museum is zeer uitgebreid en bestaat onder meer uit romaanse en gotische kunst met een religieus karakter. Een verdere aanvulling is er met werken uit de renaissance en uit de barok. Ook is er in het museum een aparte afdeling voor de moderne kunst te vinden. Voor het museum staan er fonteinen opgesteld, waar een fonteinenspektakel aanschouwd kan worden met muzikale omlijsting en licht. Het museum is op maandag gesloten, op zondag geopend van 10.00 uur tot 14.30 uur en open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming