Citytrips.net
Musea Amsterdam

Musea Amsterdam

Liefhebbers van cultuur en historie kunnen een citytrip Amsterdam boeken via deze website om de verschillende musea in Amsterdam te bezoeken. Amsterdam is een stad, waar een diversiteit aan bezienswaardigheden zijn te vinden en het aanbod van musea kan daar ook toe gerekend worden. Amsterdam staat dan ook bekend als cultuurstad, waar in de musea bijzondere tentoonstellingen worden gepresenteerd. Er zijn een aantal hele bekende musea in Amsterdam te vinden, die jaarlijks van over de hele wereld toeristen aantrekken zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Deze toeristische trekpleisters zijn zeker de moeite waard om gedurende de citytrip Amsterdam te bezoeken.

Aanbieders citytrip Amsterdam
  • Musea Amsterdam Weekendjeweg

    citytrip naar amsterdam kunt u snel en goedkoop op www.weekendjeweg.be boeken.

    Meer informatie

  • Musea Amsterdam Hotels

    Een mooie citytrip die centraal in de stad van Amsterdam ligt dan is hotels.nl iets voor u.

    Meer informatie

De verschillende musea bevinden zich in Amsterdam op uiteenlopende locaties, waarvan overigens wel een groot deel centraal gelegen is in het centrum van de stad. De musea bieden uiteenlopende tentoonstellingen van blijvende en van voorbijgaande aard. De Nachtwacht is bijvoorbeeld een topstuk in het Rijksmuseum, dat doorlopend vertoond wordt aan het publiek en afkomstig is van de bekende schilder Rembrandt van Rijn. Naast dat er in musea veel schilderwerken en andere kunstwerken tentoon worden gesteld, zijn er ook andere vormen van tentoonstellingen zoals in het museum van het Anne Frankhuis. Ook het Hash Marihuana & Hemp Museum, is interessant om te bezoeken net als het Nederlands Scheepvaartmuseum. In totaal zijn er meer dan dertig musea in Amsterdam te vinden, zodat er altijd een keuze kan worden gemaakt voor het bezoeken van een museum tijdens de citytrip Amsterdam, die aansluit bij persoonlijke voorkeuren.

Rijksmuseum

Liefhebbers van cultuur worden tijdens de citytrip Amsterdam zeker aangeraden om een kijkje te nemen in het Rijksmuseum. Het Rijksmuseum is gigantisch groot met meer dan tweehonderd zalen. Dit museum ondergaat tot en met 2013 weliswaar een renovatie, maar de topstukken van het museum worden gedurende die periode tentoongesteld in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum, waarbij de titel Meesterwerken wordt vermeld. Met recht, want onder meer het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn is hier te zien net als het schilderij met de titel Straatje van Delft van de schilder Vermeer. Naast de schilderijen is er ook een tentoonstelling te zien van Delfts Blauw met verschillende porseleinen en zilveren voorwerpen. Het Rijksmuseum is gevestigd aan de Stadhouderskade in Amsterdam.

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is zoals de naam wellicht al doet vermoeden gewijd aan Vincent van Gogh, een beroemd Nederlands kunstschilder, die geleefd heeft in de periode 1853-1890. In het museum wordt een grote verzameling van schilderijen en tekeningen tentoongesteld. In totaal beschikt het museum over vijfhonderd tekeningen, tweehonderd schilderijen en honderden brieven van Vincent van Gogh. Ook een verzameling van Japanse prenten, die van de schilder waren maken onderdeel uit van de collectie en in de bibliotheek zijn er meer dan 23.000 werken ondergebracht. Het Van Gogh Museum is gevestigd aan de Paulus Potterstraat in het stadsdeel Zuid en aan het Museumplein.

Hash Marihuana & Hemp Museum

Een deel van de toeristen gaat vanuit België tijdens een citytrip Amsterdam ongetwijfeld de Wallen bezoeken en wellicht ook eens een kijkje nemen in een van de vele legale coffeeshops in Amsterdam. Voor die groep is het zeker interessant om ook eens het Has Marihuana & Hemp Museum te bezoeken. In dit museum kan inzicht worden verkregen in de historie van het gebruik van hennepproducten, waarbij niet alleen aandacht wordt besteed aan de recreatieve doeleinden, maar ook aan het gebruik van hennep in de geneeskunde en industrie. Het museum is te vinden op de Wallen en naast het museum bevindt zich een hennepzaadwinkel.

Stedelijk Museum

De citytrip Amsterdam kan gebruikt worden om een bezoek aan verschillende musea te combineren. Het Stedelijk Museum is een museum dat gericht is op het tonen van klassiek moderne en hedendaagse kunst. Een bezoek aan dit museum, dat gevestigd is aan de Paulus Potterstraat aan het Museumplein, kan gecombineerd worden met een bezoek aan het Rijksmuseum en Van Gogh Museum, die ook in dit gebied gelegen zijn. De collectie van het Stedelijk Museum is enorm groot met een totaal aantal van 90.000 werken, waaronder topstukken zoals The Beanery van Edward Kienholzen. Internationaal gezien wordt de collectie van het Stedelijk Museum beschouwd als een van de meest invloedrijke ten aanzien van de musea voor 20ste eeuwse kunst. De collectie kent uiteenlopende disciplines variërend van grafische vormgeving tot schilderkunst en van beeldhouwkunst tot fotografie.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming