Citytrips.net
Evenementen Rome

Evenementen Rome

Rome is een ontzettend populaire bestemming voor een citytrip. De toeristen komen in groten getale af op de lange en indrukwekkende geschiedenis van de stad. Maar dat niet alleen, Rome staat ook hoog aangeschreven als het gaat om spectaculaire evenementen van wereldformaat. In welke periode u ook naar Rome gaat, er valt altijd wel iets bijzonders te beleven; van muziekfestivals tot sportevenementen en van religieuze feesten tot modeshows. Deze top evenementen in Rome geven uw citytrip nog meer glans.

Aanbieders citytrip Rome
  • Evenementen Rome TGV-Europa

    Doe uzelf een voordelig zomerse citytrip naar Rome cadeau via TGV-Europa

    Meer informatie

  • Evenementen Rome Sunjets

    Bij sunjets vind u gemakkelijk en snel een citytrip naar rome

    Meer informatie

Wat dacht u bijvoorbeeld van het bijwonen van de paastoespraak van de Paus op het Sint-Pietersplein op paaszondag? Een filmpje pikken op het eiland Tiberina? Dat kan tijdens het Isola de Cinema. Zou het ook niet te gek zijn om midden op het Piazza del Popolo te swingen op de muziek van uw favoriete band tijdens het Cornetto Free Music Festival? Door het bijwonen van één van de evenementen in Rome maakt u van uw citytrip Rome één groot feest. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van jaarlijks terugkerende evenementen in Rome, de feestkalender is namelijk ieder jaar weer goed gevuld. Lees hier welke evenementen u nog meer kunt verwachten in Rome.

Goede Vrijdag in Rome

Goede Vrijdag wordt in Rome op een bijzondere wijze gevierd. De kruistocht van Jezus wordt op deze dag namelijk nagespeeld door middel van een processie, die vanaf het Colosseum naar de Palatijn voert. De paus loopt voorop en draagt een kruis. Op 14 plaatsen, die symbool staan voor de staties, stopt de paus voor een gebed. Bent u op deze dag op citytrip in Rome, mis het dan niet!
Adres: Colosseum- Palatijn

Pasen in Rome

U hebt het vast wel al eens op televisie gezien, hoe de Paus met Pasen vanaf zijn balkon op het Sint-Pietersplein het Urbi et orbi uitspreekt. Wilt u daar ook een keer bij zijn, zorg dan dat u op paaszondag erbij bent. Het is erg leuk om dit soort gebeurtenissen te combineren met een mooie stedentrip door Rome.
Adres: Sint-Pietersplein

Rome Independent Film Festival

Bent u een echte filmfanaat? Dan kunt u niet heen om het Rome Independent Film Festival. Er worden hier allerlei soorten films vertoond van onafhankelijke filmmakers van over de hele wereld, denk hierbij aan speelfilms, animatiefilms, documentaires en zelfs internationale studentenfilms. Het festival vindt ieder jaar plaats in de maand april.

Natale di Roma

Wat uw citytrip Rome extra bijzonder maakt, is als u tijdens de verjaardag van de stad aanwezig bent. In Rome wordt namelijk ieder jaar van 16 tot en met 21 april de verjaardag van de stad gevierd. Rome zou in het jaar 753 v. Chr. op 21 april gesticht zijn op de Palatijn door Romulus, nadat hij zijn tweelingbroer Remus vermoordde in hun gevecht om de macht over deze nieuwe stad. Romulus werd de eerste keizer van de stad. Tussen 16 en 21 april vinden er ieder jaar allerlei festiviteiten plaats in Rome, die de moeite van een bezoekje waard zijn. U geniet van parades, theatervoorstellingen, filmvertoningen en muziekoptredens, maar vooral ook het vuurwerkspektakel boven de rivier de Tiber is zeer indrukwekkend.

Cornetto Free Music Festival Rome

Zelfs in een wereldstad als Rome is het mogelijk om gratis optredens bij te wonen van uw favoriete artiesten tijdens het Cornetto Free Music Festival. Profiteer van deze buitenkans en boek uw citytrip naar Rome tijdens dit zinderende festival. Het festival vindt plaats in juni.
Adres: Piazza del Popolo in Rome

Estate Romana

Heel de zomer staat Rome in het teken van de Estate Romana. Van juni tot en met september beleeft u hier de mooiste muziek- en dansoptredens, theatervoorstellingen en filmvertoningen. Houdt u meer van literatuur, ook dan bent u hier aan het goede adres. Zoals u ziet de Estate Romana is van alle markten thuis. Gaat u met de kinderen op stedentrip naar Rome, dan vindt u tijdens de Estate Romana ook veel leuke activiteiten voor uw kroost. De festiviteiten vinden plaats op de mooiste plekken in Rome, zoals op het Forum Romanum, in de Thermen van Caracalla en bij de prachtige Villa Borghese.

Alta Roma Modeshow

Wie kent ze niet, de grote namen van de beroemde Italiaanse modeontwerpers? Het is dan ook niet vreemd dat er in een stad als Rome belangrijke modeshows plaatsvinden als de Alta Roma Modeshows. Zowel in januari als in juli vinden de Alta Roma Modeshows plaats. De echte modeliefhebber is hier natuurlijk bij!
Adres: Auditorium Parco della Musica & Piazza di Pietra

Isola de Cinema Rome

Rome is een topbestemming voor filmliefhebbers. Er worden hier namelijk ieder jaar verschillende filmfestivals gehouden, één van de bekende filmfestivals in Rome is Isola de Cinema. Tijdens dit sfeervolle openlucht filmfestival kunt u tijdens warme zomeravonden ontspannen een filmpje pikken op het eiland Tiberina midden in de rivier de Tiber. Als dat geen bijzondere ervaring is! Gaat u liever naar een theater-, dans-, of multimediaspektakel? Ook dat kan! Isola de Cinema beschikt namelijk over een zeer veelzijdig programma.
Adres: Isola Tiberina

festival Fiësta Rome

Lekker uit uw dak gaan op de heerlijke klanken van Latijns-Amerikaanse muziek tijdens uw citytrip Rome? Het is allemaal mogelijk tijdens het gezellige festival Fiësta! Op de Ippodromo delle Capannelle kunt u naast het bijwonen van optredens met Latijns-Amerikaanse muziek ook genieten van de lekkerste Latijns-Amerikaanse hapjes.
Adres: Ippodromo delle Capannelle

Gay Village Rome

In Rome vindt één van de leukste gayfestivals ter wereld plaats, namelijk Gay Village. Wel meer dan 200.000 mensen komen tijdens dit festival samen. In de zomermaanden vinden er spetterende festiviteiten plaats als concerten, theatervoorstellingen, filmvertoningen, sportieve activiteiten en shows met drag queens.
Adres: Giardino delle cascate all'Eur

Festival di Musica e Arte Sacra Rome

Bent u een liefhebber van sacrale muziek en kunst, plan dan uw citytrip Rome tijdens het jaarlijks terugkerende Festival di Musica e Arte Sacra. De concerten vinden plaatsen in de mooiste kerken van Rome, waaronder in de San Paulo fuori le Mura, de Santa Maria Maggiore en de San Giovanni in Laterano. Maar het is helemaal genieten als u ook een concert in de vermaarde Sint-Pietersbasiliek mee kunt maken. Het festival vindt ieder jaar in oktober plaats.

Jazz Festival Rome

Ieder jaar in november komen de beste jazzmuzikanten van over de hele wereld samen in Rome. Als echte jazzliefhebber mag u dit evenement natuurlijk niet missen. Er vinden fantastische concerten plaats in het Auditorium Parco della Musica. Voorbeelden van artiesten die in 2009 het podium betraden, zijn; Jamie Cullum, Roberto Fonseca, Diana Krall en David Murray.
Adres: Via della Conciliazione, 4

International Festival of Urban Theatre Rome

In een stad als Rome is het niet nodig om theaterdecors te ontwerpen, de stad zelf biedt al genoeg mooie plekjes die eenvoudig als decor kunnen dienen. Dat blijkt wel tijdens het International Festival of Urban Theatre. Tijdens dit theaterfestival, dat ieder jaar in september plaatsvindt, kunt u genieten van de leukste straattheateracts. Vooral jonge theatermakers en experimentele theatermakers komen hier aan bod om hun kunsten aan u te vertonen. Een evenement in Rome bijwonen duur? Helemaal niet! U kunt de voorstellingen gratis bewonderen.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming