Citytrips.net
Evenementen Praag

Evenementen Praag

Misschien is het wel een leuk idee om uw citytrip Praag te combineren met een bezoek aan één van de vele jaarlijks terugkerende evenementen in de stad? We zullen u hier informeren over de beste evenementen in Praag. Vooral op cultureel gebied is er in Praag veel te beleven. Praag staat onder andere bekend als een echte theater- en muziekstad, zeker voor evenementen op het gebied van klassieke muziek en opera bent u hier op de juiste plaats. Wat dacht u bijvoorbeeld van het klassieke muziekevenement de Praagse Lente of het Praagse Winterfestival? Bent u meer een filmliefhebber, ook dan kunt u gerust een citytrip Praag boeken, want ook met filmfestivals weet Praag wel raad. Twee populaire filmfestivals in Praag zijn de Europese Filmdagen en het Febiofest. Verder is Praag ook een echte schrijversstad. Liefhebbers van literatuur kunnen hier grenzeloos genieten tijdens de internationale beurs Bookworld of het Praags Schrijversfestival. Wilt u meer weten over de leukste evenementen in Praag, lees hier dan snel verder.

Aanbieders citytrip Praag
  • Evenementen Praag TGV-Europa

    Doe uzelf een voordelig zomerse citytrip naar Praag cadeau via TGV-Europa

    Meer informatie

  • Evenementen Praag Weekendjeweg

    citytrip naar Praag kunt u snel en goedkoop op www.weekendjeweg.be boeken.

    Meer informatie

Praagse Lente

Dit internationaal festival voor klassieke muziek wordt als sinds 1946 gehouden. Ieder jaar gaat de Praagse Lente van start op 12 mei, de sterfdatum van de bekende Tsjechische componist Bedřich Smetana. Het festival wordt altijd geopend met de symfonische gedichten Má Vlast van Smetana en afgesloten met de Negende Symfonie van Beethoven. In verschillende concertzalen kunt u de mooiste concerten bijwonen, onder andere in het Rudolfinum.
Adres: o.a. Rudolfinum, Alšovo Nábřeží 12

Praagse Herfst

Het muziekfestival de Praagse Herfst concentreert zich op internationale orkestmuziek. Vele orkesten komen van heinde en verre om optredens te geven in de schitterende concertzalen van Praag. Bent u een echte liefhebber van orkestmuziek, dan is dit een evenement waar u een keer bij geweest moet zijn. Ieder jaar tegen het einde van september en begin oktober vindt dit inspirerende muziekspektakel plaats in de Tsjechische hoofdstad.

Praags Winterfestival

Praag is in ieder seizoen een schitterende bestemming voor een citytrip, zelfs in de winter. Misschien kunnen we beter zeggen, juist in de winter! In de winter kunt u hier namelijk fantastisch genieten van klassieke muziek, opera en ballet tijdens het Praags Winterfestival. Het is een onvergetelijke belevenis om één van de optredens tijdens dit festival bij te wonen in één van de indrukwekkende concerthallen van Praag, zoals bijvoorbeeld in de Staatsopera Praag.

Praque Dance Festival

Houdt u van dans? Dan is het Praque Dance Festival echt iets voor u. Dit top evenement vindt ieder jaar begin juli plaats. Allerlei soorten dans komen tijdens dit festival aan de orde. Of u nu van klassiek ballet houdt of meer van een swingende salsa of juist van traditionele folklore, alles komt tijdens het Praque Dance Festival voorbij. Wilt u zelf eens een keer met de voetjes van de vloer of werken aan uw danstechniek onder leiding van bekende dansers, doe dan mee met een workshop.

Shakespeare Zomerfestival Praag

Zin in een zomerse citytrip Praag, profiteer dan van de gelegenheid om een theatervoorstelling bij te wonen in de tuinen van de Praagse Burcht tijdens het Shakespeare Zomerfestival dat hier gedurende de drie zomermaanden wordt gehouden. De beste werken van Shakespeare worden hier ten tonele gebracht. Laat die kans niet glippen!
Adres: Praagse Burcht in de burchtwijk Hradčany

Europese Filmdagen Praag

Draagt u de Europese film een warm hart toe, zorg dan dat u erbij bent tijdens de Europese Filmdagen in Praag. Hier ziet u de nieuwste Europese speelfilms en documentaires in de bioscopen en filmhuizen in Praag. Over het algemeen zijn de films allemaal in het Engels ondertiteld. U krijgt zelfs de gelegenheid om een praatje te maken met de filmmakers zelf, die speciaal ter ere van het festival aanwezig zullen zijn bij de vertoning van hun film. Een echte buitenkans!

Febiofest Praag

Het Febiofest behoort tot de belangrijkste en meest veelzijdige filmfestivals van Tsjechië. Van welke soort films u ook houdt, u vindt vast iets naar uw gading tijdens het Febiofest. Hier worden namelijk naast allerlei soorten speelfilms ook documentaires en experimentele films gedraaid van filmmakers van over de hele wereld. In 2010 vond het festival alweer voor de 17e keer plaats. Bent u er de volgende keer ook bij? Boek nu alvast uw citytrip naar Praag.

Bookworld Praag

Het is niet vreemd dat in een stad als Praag, waar onder andere de wereldberoemde schrijver Franz Kafka is geboren, de grote internationale boekenbeurs Bookworld plaatsvindt. Schrijvers, uitgevers, boekhandelaren en boekenliefhebbers van over de hele wereld komen hier in groten getale naartoe. Ontmoet hier uw favoriete schrijvers, ga naar lezingen, doe mee aan workshops of bezoek boekpresentaties. Ook worden er tijdens deze boekenbeurs prestigieuze prijzen uitgereikt. Kortom; het is een onvergetelijke belevenis om tijdens uw citytrip Praag als boekenliefhebber een bezoek aan Bookworld te brengen.
Adres: Prague Exhibition Grounds

Praags Schrijversfestival

Een zeer gerenommeerd festival in Praag is het Praags Schrijversfestival. De meest gevierde schrijvers van over de hele wereld zijn tijdens dit festival in Praag. Misschien wel voor u dé mogelijkheid om een lezing van uw favoriete schrijver bij te wonen? Verder worden er tijdens het Praags Schrijversfestival voorleessessies, boekpresentaties, debatten, filmvertoningen en concerten georganiseerd.

Halve Marathon van Praag

Zoals in veel grote steden vindt ook in Praag ieder jaar een marathon plaats. Bent u een actieve sporter, ren dan eens mee tijdens dit fantastische sportieve evenement. Staat u liever langs de zijlijn? Ook dan bent u gegarandeerd van de nodige feestpret. Langs de hele route worden de sporters enthousiast aangemoedigd en op verschillende plekken is live-muziek. Het startschot voor de marathon klinkt op de historische Karelsbrug.

Praagse kerstmarkten

Praag is één van die steden, waar u nog die echte nostalgische kerstsfeer kunt ervaren. In de kersttijd is de stad sprookjesachtig versierd en vindt u hier verschillende prachtige kerstmarkten. De grootste kerstmarkten vindt u op het Wenceslasplein en op het Oude Stadsplein. Hier staan talloze kraampjes waar u de mooiste kerstartikelen kunt kopen en waar u kunt genieten van lekkernijen die typisch zijn voor deze tijd van het jaar. Behalve de grote kerstmarkten kunt u ook eens de kleinere knusse kerstmarkten bij Namesti Republiky en Havelske Trziste bezoeken.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming