Citytrips.net
Evenementen Parijs

Evenementen Parijs

Parijs kent eindeloze mogelijkheden om evenementen te bezoeken. Vooral ’s zomers, tijdens het toeristische seizoen, zijn er erg veel leuke festivals en andere gebeurtenissen. Bezoekers van over de hele wereld vereren Parijs in de zomermaanden met een bezoek. De sfeer in Parijs is altijd al erg aangenaam, maar tijdens een evenement gebeurt er iets bijzonders: de anders zo op zichzelf levende Parijzenaar verandert in een gezelligheidsdier en staat open voor iedereen. Vooral tijdens de belangrijkste nationale feestdag 14 juli is er sprake van een gemoedelijke en vrolijke sfeer, veel optredens en toespraken en het gevoel van saamhorigheid. Ook de grootste wielerwedstrijd eindigt in Parijs; ieder jaar finishen de wielrenners van de Ronde van Frankrijk op de Champs-Elysées. Naast de Tour de France is ook de marathon van Parijs een leuk sportief evenement, en natuurlijk is er jaarlijks het beroemde Roland Garros.

Aanbieders citytrip Parijs
  • Evenementen Parijs Neckermann

    Een citytrip naar Parijs, kijk voor alle aanbiedingen op www.neckermann.be

    Meer informatie

  • Evenementen Parijs Sunjets

    Bij Sunjets vind u gemakkelijk en snel een citytrip naar Parijs

    Meer informatie

Daarbij komt dat Parijs een cultuurstad blijft. Enkele eeuwen geleden was Frans de taal voor de hoger opgeleiden en de kunstenaars. In Parijs blijft dat zichtbaar. Een dansfestival, een filmfestival, een muziekfestival, een stroom aan mogelijkheden om kunst te bezoeken, de ene tentoonstelling na de ander, modeshows; dit alles is het hele jaar door aan de orde van de dag in de Franse wereldstad. Tijdens uw Citytrip Parijs zijn sommige dingen simpelweg niet te missen. Tot wekelijks terugkerend evenement kunt u de vele Parijse (vlooien)markten rekenen. Ook de markten waar voornamelijk etenswaren verkocht worden zijn de moeite van het bezoeken waard. Redelijk recent zijn in Parijs de Paris Plages aangelegd; een kunstmatig strand aan de oevers van de Seine, dat enorm populair is onder de plaatselijke bevolking. Andere jaarlijks terugkerende evenementen zijn onder anderen carnaval en de Gay Pride van Parijs.

Nationale Feestdag: 14 juli / Fête de la Fédération

Deze dag is één van de grootste feestdagen die Frankrijk kent. Niet alleen in Parijs, maar ook in de rest van het land wordt deze dag uitbundig gevierd. Op 14 juli 1789 begon de Franse Revolutie, met de bestorming van de Bastille. De Bastille, in oorsprong een fort, maar al gauw verbouwd tot gevangenis, was het symbool van onderdrukking. De koning had teveel macht en de kloof tussen arm en rijk was enorm. De bevolking was het zat en bestormde op 14 juli de gevangenis. Het gebouw werd volledig verwoest. Nu wordt deze dag feestelijk gevierd, met feesten, kermissen, grote vuurwerkshows en parades. In Parijs blijft het bijzonder om deze dag bij te wonen. Overdag is er een grote militaire parade op de Champs-Elysées. In de loop van de middag en ’s avonds zijn er vele optreden op het Place de la Bastille, het beroemde plein, dat nu een druk verkeersknooppunt vormt. ’s Nachts is er een adembenemend vuurwerk op het Place de Trocadero, vlakbij de Eiffeltoren. Houdt u er rekening mee dat naar alle waarschijnlijkheid alle winkels de hele dag gesloten zijn.

Finish Tour de France

Iedere zomer wordt de beroemdste wielerwedstrijd in Parijs beëindigd; dit jaar is dat op 27-10-2010. Sinds 1975 eindigt de Ronde van Frankrijk op de Champs-Elysées. De sprint vlak voor de finish is extra spannend, omdat het laatste stuk helemaal geplaveid is met kinderkopjes. Dit maakt het fietsen voor de renners extra zwaar. Op de laatste dag van de Tour de France, fietsen de wielrenners maar liefst 7 rondjes door Parijs. Bekende plekken waar de renners langskomen zijn onder anderen Rue de Rivoli, Place de la Concorde en de Bastille. Deze plekken zijn eigenlijk handiger om op te zoeken dan de Champs-Elysées waar de finish is. De renners komen hier namelijk veel vaker langs. Weest wel op tijd als u de Ronde van Frankrijk met een bezoek wilt vereren; de drukte is enorm en de karavaan die voor de wielrenners uitrijdt is al een spektakel op zich. Alle sponsors strooien met gadgets; u vangt vast wel iets leuks!

Foire du Trône

Als u met kinderen een Citytrip Parijs doet is de Foire du Trône niet te missen. De grootste kermis van Frankrijk wordt ieder jaar van eind maart tot eind mei opgebouwd in het Bois de Vincennes. De oorsprong van dit feest ligt in 957, toen koning Lothaire boeren bij elkaar bracht om rijst te verhandelen. Nu trekt de kermis gemiddeld 5 miljoen bezoekers per jaar. Met meer dan 350 attracties, acrobaten, vuurspuwers en goochelaars is er voor ieder wat wils. De Foire du Trône is iedere dag geopend van 12:00 tot 24:00 en ligt aan de weg Pelouse de Reuilly in het twaalfde arrondissement. Iedere 15 minuten vertrekt er een bus vanuit het centrum van Parijs (op zaterdag, zondag en feestdagen is deze bus gratis), en ook met de RER en de metro is de kermis goed te bereiken. Mocht u met de auto gaan, dan kunt u de eerste 4 uur gratis parkeren. Geniet van de grootste kermis van Frankrijk en ga naar de Foir du Trône!

Fête de la Musique

Voor mensen die van muziek houden is het Fête de la Musique tijdens een Citytrip Parijs echt een must-go. In combinatie met de zomerzon en de langste avond van het jaar, 21 juni, brengt dit bijzondere festival menig muziekliefhebber een gevarieerde mix van muziekstijlen. Al twintig jaar lang is dit Muziekfeest een traditie, met als idee erachter dat iedereen zich vrij kan uiten door middel van het maken van of luisteren naar muziek. Overal waar u kijkt, op iedere straathoek, in alle parken, in alle café’s, kerken en restaurants wordt er muziek gemaakt. Lopen door de stad is op deze dag het beste wat je kunt doen; het verkeer staat vast en het openbaar vervoer is overvol. Het Fête de la Musique is een festival waarbij amateurs en professionals elkaar afwisselen. Daarnaast is een speerpunt van het festival dat zoveel mogelijk verschillende soorten stijlen aan bod komen; er is dus voor ieder wat wils. Voor de bekendere artiesten kunt u het beste naar de Eiffeltoren gaan. Echter, het grootste concert van dit festival is te vinden op de Place de la République. Alle concerten zijn gratis. Bent u dus toevallig in Parijs op 21 juni? Geniet dan van de muzikale optredens tijdens het Fête de la Musique!

Paris Plages

Iedere zomer wordt er aan de rechteroever van de Seine een heerlijk strand getoverd. Op het Ile de France kunnen Parijzenaars en toeristen een waar strandgevoel ervaren; compleet met zand, palmbomen, ligbedden en parasols. Ooit zijn de Paris Plages bedacht voor de inwoners van Parijs die niet op vakantie konden, erg populair geworden en inmiddels is het een jaarlijks terugkerend spektakel. Meerdere steden hebben het idee gekopieerd, maar Parijs blijft de stad waar de stranden het leukst zijn, en de sfeer het best is. Naast het strand zijn er ook terrassen en allerlei sportactiviteiten aanwezig. Zo worden er jaarlijks petanque- en volleybalwedstrijden gehouden en zijn er ook vaak concerten. Enige nadeel: zwemmen is verboden. De Seine is helaas niet te vergelijken met een zee. De toegang tot de Paris Plages is gratis, en ook dat maakt dit zomerse evenement tot één van de leukste van Parijs.

Zomer dansfestival/Les étés de la danse de Paris.

Toen het zomer dansfestival in 2005 van start ging in Parijs, was het succes zo groot de vierde editie er inmiddels alweer aankomt. Ieder jaar weer is het festival uitverkocht, dus koop tijdig uw kaartje. Door de combinatie van klassieke dans en modernere varianten, is het zomer dansfestival een unieke belevenis. Het evenement is opgericht om de dansamateurs een kijkje te gunnen in de professionele danswereld, die vaak erg moeilijk bereikbaar is. Ook dit jaar weer komen er beroemde dansers uit de klassieke en moderne danswereld. Het festival vindt meestal eind juni plaats, de data variëren per jaar. Als u het Zomer dansfestival wilt bezoeken moet u naar het Théâtre du Châtelet gaan, gelegen in hartje Parijs. Het is een prachtig theater dat al sinds lange tijd een nauwe relatie onderhoudt met Rusland. Voor degenen die een groot bewonderaar zijn van verschillende dansstijlen is dit een evenement dat u niet kunt missen tijdens uw Citytrip Parijs!

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming