Citytrips.net
Evenementen Londen

Evenementen Londen

Alsof Londen nog niet genoeg bezienswaardigheden, musea en attracties biedt voor een geslaagde citytrip, vindt u in deze stad ook nog eens jaarrond de meest spectaculaire evenementen. Dat Londen een bruisende stad is, dat bewijst de overvolle evenementenkalender wel. In Londen weet men altijd wel een mooie aanleiding voor een geslaagd evenement te vinden. Waar houdt u van? Klassieke muziek, pop of rock? Gaat u liever naar het theater? Of bent u meer een sportief type? Er is voor iedereen in Londen het hele jaar door wel een leuk evenement te vinden. Of het nu gaat om culturele festivals of sportieve evenementen in Londen maakt men er een groot feest van. Legendarisch zijn vooral de activiteiten in de kersttijd, maar ook het bijwonen van het vuurwerkspektakel bij de Big Ben met de jaarwisseling is een belevenis om nooit meer te vergeten. Of wat dacht u van de traditionele roeiwedstrijd tussen de Universiteit van Cambridge en Oxford? Hieronder vindt u meer informatie over de meest spectaculaire evenementen in Londen.

Aanbieders citytrip Londen
  • Evenementen Londen Belvilla

    Bent u opzoek naar een citytrip in een kwalitatief goed vakantiehuis in Londen neem dan een kijkje bij Belvilla

    Meer informatie

  • Evenementen Londen Connections

    Citytrips boeken naar Londen bekijk de website van Connections

    Meer informatie

City of London Festival

In Londen is het de hele zomer feest met het City of London Festival. Op allerlei plekken in de stad vinden leuke optredens plaats met klassieke muziek, jazz en dans. Wilt u liever een filmvertoning of straattheater bijwonen, dan kan dat ook. Sommige optredens zijn zelfs gratis toegankelijk. Er worden zelfs optredens gegeven in top monumenten als de Tower Bridge en de St.-Paul´s Cathedral. Zorg dat u er deze zomer bij bent tijdens uw citytrip Londen.

De Oxford en Cambridge roeiwedstrijd in Londen

De twee oudste universiteiten van Engeland, te weten Oxford en Cambridge, nemen het ieder jaar tegen elkaar op in een zinderende roeiwedstrijd over de Theems. De wil om te winnen is bij beide teams groot en het publiek dat in groten getale de deelnemers komt aanmoedigen, zorgt voor een geweldige sfeer. Mis het niet!
Adres: Thames

St. Patrick´s Day

St. Patrick´s Day? Ik hoor u al denken; dat is toch een Ierse nationale feestdag? Dat klopt! Maar de Engelsen vieren deze Ierse feestdag op 17 maart net zo hard mee. In Londen wordt St. Patrick´s Day uitbundig gevierd op drie plekken in de stad; Leicester Square, Covent Garden en Trafalgar Square. U vindt er Ierse eetkraampjes, muziek- en dansoptredens en leuke activiteiten voor de kinderen.
Adres: Leicester Square, Covent Garden en Trafalgar Square

London Marathon

In 1981 werd de Marathon van Londen voor de eerste keer gehouden. Sindsdien is dit populaire sportevenement uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend sportief hoogtepunt van Londen. Het evenement trekt ieder jaar zo´n 30.000 deelnemers en dan hebben we het nog niet gehad over de nog veel grotere aantallen enthousiaste supporters. De route beslaat 42 kilometer en voert van Greenwich Park naar Buckingham Palace. Behalve het toejuichen van de deelnemers kunt u hier ook genieten van live-muziek op diverse buitenpodia. Maar ook in alle pubs langs de route is het volop feest.
Adres: Greenwich Park, Buckingham Palace

May Fayre and Puppet Festival in Londen

Tijdens dit festival staan de Engelse Jan Klaassen en Katrijn, oftewel Punch and Judy, in de schijnwerpers. Het May Fayre and Puppet Festival staat helemaal in het teken van de poppenkast-poppen, die een belangrijke plaats innemen in de Britse cultuur. Ter ere van het festival vinden er optochten, kerkdiensten, theatervoorstellingen en circusacts plaats. Uiteraard kan er ook volop genoten worden van poppenkast-optredens!
Adres: St. Paul's Church Garden, Bedford Street WC2

Notting Hill Carnival in Londen

Notting Hill, wie de gelijknamige film uit 1999 met Hugh Grant en Julia Roberts heeft gezien, weet dat deze welvarende wijk zich vooral kenmerkt door sfeervolle Victoriaanse huizen, elegante winkels en een mengelmoes aan culturen. Dit is dan ook de plek waar in het laatste weekend van augustus al sinds 1964 het swingende en kleurrijke Notting Hill Carnival plaatsvindt. Tijdens dit straatfestival overheersen de Caribische klanken, maar u zult ook uit uw dak kunnen gaan op andere muzieksoorten als house en jazz. Verder kunt u hier genieten van allerlei heerlijke Caribische lekkernijen.
Adres: Notting Hill

De Metro Ski & Snowboard Show in Londen

Als wintersportliefhebber op citytrip naar Londen? Jazeker! Want jaarlijks vindt in oktober de Metro Ski & Snowboard Show plaats. Op deze beurs worden alle nieuwtjes op het gebied van wintersport gepresenteerd. Ook kunt u hier uw ski- en snowboardhelden bewonderen als ze hun kunsten uitvoeren op de indoorskibanen en halfpipes. Verder worden er uiteenlopende lezingen en workshops gehouden. Als echte wintersportliefhebber moet u hier gewoon bij zijn!
Adres: Hammersmith Rd W14 8UX

Kerst in Londen

Als de dagen beginnen te korten en het buiten steeds kouder en guurder wordt, wordt Londen misschien wel nog aantrekkelijker voor een stedentrip. Wanneer de kerstperiode aanbreekt, wordt Londen omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Als u ergens nog die echte nostalgische kerstsfeer kunt proeven, dan is het hier. De kerstperiode is dan ook een prachtig moment om een citytrip naar Londen te boeken. U zult betoverd worden door het prachtige kerstdecor waarin de stad gehuld wordt. U moet in ieder geval een kijkje gaan nemen op het Trafalgar Square, daar treft u een enorme kerstboom aan. Wist u dat deze kerstboom helemaal uit Noorwegen komt? Noorwegen schenkt namelijk ieder jaar een kerstboom aan Londen, om de stad te bedanken voor zijn hulp in de Tweede Wereldoorlog. De boom wordt ieder jaar op 7 december ingewijd met het ontsteken van de lampjes. Vervolgens worden er van 11 tot en met 23 december van 17:30 tot 21:00 dagelijks kerstliederen gezongen. Uiteraard is Londen de aangewezen plek voor uw kerstinkopen. Niet alleen vindt u hier de mooiste kerstcadeaus, maar alleen al de prachtig aangeklede winkels en warenhuizen zijn de moeite van het bezichtigen waard. Verder is Londen ook rijk aan diverse kerstmarkten en er zijn wel acht schaatsbanen te vinden door de hele stad. Houdt er wel rekening mee dat op de kerstdagen zelf bijna alles gesloten is.

Oud en Nieuw in Londen

Veel tijd om van de kerst bij te komen, hebt u niet in Londen. Want oud en nieuw staat alweer heel snel voor de deur. En dat is natuurlijk dé gelegenheid voor knallende feesten door de hele stad. Wereldberoemd is het spectaculaire vuurwerk dat ieder jaar wordt afgestoken op de South Bank bij de Big Ben. Duizenden en duizenden mensen komen hier samen om het vuurwerk te bewonderen en om uitbundig het nieuwe jaar in te luiden.

New Years Day Londen

Ook nieuwjaarsdag gaat in Londen niet onopgemerkt voorbij. Tijd om uit te rusten van de spectaculaire jaarwisseling in Londen is er niet. U wilt toch zeker niet de New Years´ Day Parade missen?! Op deze dag trekken duizenden artiesten door de straten van Londen; muzikanten, dansers, cheerleaders, circusartiesten, het is een bonte boel van vrolijke mensen. De New Years´Day Parade vindt al meer dan 20 jaar plaats in Londen.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming