Citytrips.net
Evenementen Berlijn

Evenementen Berlijn

Wanneer u een citytrip Berlijn wilt gaan plannen, is het natuurlijk ook leuk om te weten wanneer er grote evenementen in de Duitse hoofdstad plaatsvinden. Naast de dagelijkse tafereeltjes die u in Berlijn tegenkomt, ziet u tijdens evenementen de stad in een feestelijke stemming. Ook als u een citytrip maakt met kinderen, kan het bezoeken van evenementen een mooie bezigheid zijn tijdens uw verblijf in Berlijn. Lees hier verder, zodat u helemaal op de hoogte bent van de leukste evenementen in Berlijn.

Aanbieders citytrip Berlijn
  • Evenementen Berlijn Neckermann

    Een citytrip naar Berlijn? kijk voor alle aanbiedingen op de site van Neckermann

    Meer informatie

  • Evenementen Berlijn Qtimehome

    Wilt u tijdens uw citytrip in Berlijn een mooi vakantiehuis dan kan Qtimehome u daar mee helpen

    Meer informatie

Voor de bierdrinker vindt er in augustus een geweldig evenement plaats in Berlijn, namelijk het International Beer Festival. Wat wilt u als bierliefhebber nou nog meer? Begin augustus vindt ook het Gauklerfest plaats, een feest dat in het teken staat van gezelligheid, eten en drinken. Ook kunt u tijdens het Gauklerfest prachtige handgemaakte goederen kopen bij één van de vele kraampjes. Natuurlijk mag ook de Museumnacht niet ontbreken op de lijst met evenementen in Berlijn. Tijdens de Museumnacht kunt u kennismaken met vele musea in Berlijn en ziet u niet enkel de items die tentoongesteld worden in het museum, maar zijn er ook allerlei evenementen en activiteiten in en rondom het museum te bewonderen.

Of wat dacht u van de Weinachtsmarkten en het Nieuwjaarsfeest, die ook jaarlijks op de feestkalender van Berlijn staan? Het bijwonen van één van deze evenementen tijdens uw citytrip Berlijn zal u altijd bijblijven. Ook het Karneval der Kulturen mag niet vergeten worden, een evenement dat in het leven is geroepen om verschillende culturen dichter bij elkaar te brengen. Hieronder vindt u alle details over deze fantastische feestelijkheden.

Gauklerfest in Berlijn

Als u in de periode van 30 juli tot en met 8 augustus een citytrip Berlijn maakt, komt u terecht in een stad die in het teken van feest staat. Op deze data vindt namelijk het Gauklerfest plaats in het historisch centrum van de stad. Wanneer u een bezoek aan het Gauklerfest wilt brengen, moet u op het plein zijn tussen het Alexanderplatz en de Brandenburg Tor. In de omgeving vindt u prachtige hotels en zeer goede restaurants. Ook zijn er op deze dagen vele markten geopend en kunt u op straat handgemaakte spulletjes en antiek kopen. Ook voor de lekkere eter is het hier prima vertoeven, want men kan hier fantastisch genieten van de Gourmet Trail. Op werkdagen is het Gauklerfest vanaf 16.00 uur geopend en in de weekenden bent u vanaf 14.00 al uur welkom.

International Beer Festival in Berlijn

Vooral de citytripper die van bier houdt, zal zich van 6 tot 8 augustus zeer zeker niet vervelen in Berlijn. Tijdens deze drie dagen vindt namelijk het internationale bierfestival plaats in de Berlijnse wijk Friedrichshain. Elk jaar wordt bij het International Beer Festival een speciaal biersoort in de schijnwerpers gezet. Jaarlijks trekt het International Beer Festival zo’n 600.000 bezoekers en daarmee is het het drukst bezochte festival van de maand augustus. Het festival vindt plaats tussen het Strausberger Platz en de Frankfurter Tor. Het is werkelijk een hemels paradijs voor bierliefhebbers van over de hele wereld. Er vloeit over een lengte van twee kilometer alleen maar bier, dwars door het centrum van Berlijn heen!

Museumnacht in Berlijn

In Berlijn vindt om het jaar op 28 januari en op 28 augustus de Museumnacht plaats. Tijdens de Museumnacht zijn vele musea geopend tot 02:00 uur ’s nachts. Naast de standaard exposities die te bezichtigen zijn in deze musea, organiseren ook veel musea speciale evenementen voor deze typische Museumnachten. Ook zal er een grote verscheidenheid aan entertainment te vinden zijn. Wanneer u uw citytrip Berlijn op één van deze dagen boekt, is het zeker de moeite waard om meerdere musea te bezoeken. De Museumnacht zal absoluut een onvergetelijke indruk bij u achterlaten.

Festival of Lights in Berlijn

Tussen 13 en 24 oktober vindt er in Berlijn het Festival of Lights plaats. Als u in die periode een citytrip naar Berlijn maakt, geef dan uw ogen rijkelijk de kost. In deze periode worden de bekendste boulevards, pleinen, torens en gebouwen schitterend verlicht. De Duitse hoofdstad laat zich tijdens dit festival eens op een hele bijzondere wijze in de schijnwerpers zetten. Mis het niet!

Weihnachtsmarkt Mitte en Spandauer Altstadt in Berlijn

Als u in de kerstperiode een citytrip Berlijn maakt, zal de kerstsfeer u hartelijk en warm verwelkomen. In de wijk Mitte is een knusse Weinachtsmarkt (kerstmarkt) waar u verscheidene kerststalletjes aantreft, een draaimolen en een reuzenrad. Dit geeft de bezoeker het gevoel dat hij of zij zich bevindt in een kleine dorpskern in plaats van in de Duitse hoofdstad Berlijn. Voor de kleine kinderen rijdt er ook een treintje rond door een sprookjesbos en langs de reusachtige kerstboom die in het centrum van Berlijn staat opgesteld. Vele restaurants in dit gebied zorgen voor overheerlijke hapjes, zodat u naast uw ogen ook uw smaakpapillen kunt verwennen.

Ook in Spandauer Altstadt vindt er rond kerst een Weinachtsmarkt plaats waar u velerlei spullen kunt kopen. Of dit nou om potten en pannen gaat of om kaarsen die met de hand gemaakt zijn; het is er allemaal te vinden. Tijdens werkdagen zijn er in Spandauer Altstadt ongeveer 150 kraampjes te vinden en in de weekenden zelfs zo’n 450 kramen. Ook voor uw kinderen is de Weihnachtsmarkt Spandauer Altstadt een heus feest, zij kunnen namelijk deelnemen aan evenementen die speciaal gericht zijn op kinderen. Zo zal er onder andere een kerstman rondlopen, die voor het nodige vermaak zal zorgen.

Nieuwjaarsfeest Brandenburger Tor in Berlijn

Als u met oud en nieuw een citytrip Berlijn maakt, kunt u het wereldbekende Nieuwjaarsfeest bijwonen bij de Brandenburger Tor. Jaarlijks trekt het Nieuwjaarsfeest meer dan een miljoen bezoekers. Om de sfeer helemaal aan te passen aan het Nieuwjaarsfeest, zijn er meer dan 200 kraampjes te vinden waar u eten en drinken kunt halen. Tijdens oud en nieuw staat Berlijn compleet in het teken van feest. Laat uw hotelkamer achter en ga samen met de ‘Berliners’ feest vieren op straat!

Karneval der Kulturen in Berlijn

In mei vindt in Berlijn jaarlijks het Karneval der Kulturen plaats in de wijk Kreuzberg, een waanzinnige periode van vier dagen feest en straatfestival. Het doel van het festival is om mensen van verschillende culturen bij elkaar te brengen. De meeste bezoekers ervaren de grote optocht op Eerste Pinksterdag als het hoogtepunt. Tijdens deze optocht trekken zo’n 4000 flink uitgedoste acteurs, dansers en musici uit 70 landen vrolijk met een karavaan door Kreuzberg. Tijdens de optocht kan de bezoeker genieten van mooie muziek, dans, acts en schitterende kostuums. Een prachtige tijd dus om een citytrip naar Berlijn te boeken!

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming