Citytrips.net
Evenementen Barcelona

Evenementen Barcelona

Barcelona is niet alleen stad van culturele en historische bezienswaardigheden, maar ook nog eens een bruisende en ondernemende stad ten aanzien van het aantal evenementen, dat er jaarlijks wordt georganiseerd. Bij het boeken van een citytrip Barcelona via deze website is het mogelijk rekening te houden met de verschillende data van bijzondere en leuke evenementen in Barcelona. Het jaarlijkse carnaval in Barcelona is bijvoorbeeld een schitterend evenement om mee te maken als bezoeker van de stad. Het carnavalsfeest in Barcelona duurt een week, dus wees voorbereid op een week lang feest. Een ander zeer bekend en geliefd evenement is het Barcelona Zomer Festival. Ook hier komen jaarlijks vele toeristen op af en het evenement staat ook wel bekend als het Grec Festival.

Aanbieders citytrip Barcelona
  • Evenementen Barcelona Waytostay

    Bij waytostay kunt u snel en gemakkelijk een mooie citytrip met een mooi appartement boeken.

    Meer informatie

  • Evenementen Barcelona Weekendesk

    Via weekendesk.be zoekt u snel en gemakkelijk naar citytrips als barcelona

    Meer informatie

Op het gebied van evenementen en festivals in Barcelona is er een gigantische aanbod van jaarlijks terugkerende evenementen en festivals die incidenteel worden georganiseerd. De feestelijke gelegenheden variëren dan ook van muzikale festivals tot evenementen met een religieus karakter zoals de week rond Pasen, waarin de Semana Santa in Barcelona wordt gehouden. Wie de wens heeft om een van de evenementen of festivals in Barcelona wenst bij te houden, kan via deze website alvast de citytrip Barcelona boeken. Wees er dan snel bij, want de hotels zijn rond de evenementen en festivals in Barcelona druk bezet.

Carnaval Barcelona

Het carnavalsfeest vindt jaarlijks plaats in de maand februari en is een traditioneel evenement, dat zeker interessant is om te bezoeken tijdens de citytrip Barcelona. De week vol feest begint op Jueves Ladera, dat vrij vertaald de Dikke Donderdag genoemd kan worden. De eerste activiteiten van het carnaval in Barcelona beginnen met een wedstrijd tortilla eten. Het grootste spektakel wacht echter op de zaterdag erna, want dan is er een schitterende lange en groots opgezette parade, dat de Gran Rua de Carnaval wordt genoemd en waarbij men in een zee van confetti terecht komt. Het evenement is gratis toegankelijk. De grote parade Gran Rua de Carnaval wordt op de zaterdagmiddag aan de kust gehouden.

Palmzondag in Barcelona

De Palmzondag is een religieuze dag en wordt als een van de meest belangrijke dagen beschouwd van de katholieke evenementenkalender. De Palmzondag is de zondag voorafgaand aan de Semanta Santa en wordt gevierd op de laatste zondag voor Pasen. Op deze dag wordt de vreugdevolle intocht van Jezus Christus in Jeruzalem gevierd. De kinderen krijgen of maken een palmpaasstok, die behangen is met snoepgoed en lekkernijen en lopen daarmee in een lange optocht door de straten van Barcelona. Dit evenement is zeker bijzonder om tijdens een citytrip Barcelona te bezoeken.

La Dia de Sant Jordi Barcelona

Een van de belangrijke evenementen in Barcelona is 23 april. De dag waarop La Dia de Sant Jordi wordt gevierd. Op 23 april is een heel groot deel van het centrum van Barcelona gereserveerd voor een gigantische boekenmarkt. De boekenmarkt is onder meer te vinden op La Rambla en op de Passeig de Gracia. De traditie leert dat vrouwen de mannen op deze belangrijke dag een boek cadeau geven en dat de mannen op hun beurt aan de vrouwen een prachtige roos overhandigen. Elk jaar staan er een paar honderd kraampjes met boeken opgesteld. Deze dag wordt door de inwoners van Barcelona ook wel als Lovers Day beschouwd, dat te vergelijken is met Valentijnsdag.

Primavera Sound Barcelona

Liefhebbers van muziek kunnen direct een citytrip Barcelona boeken als het Primavera Sound festival weer in aantocht komt. Dit drukbezocht festival dat internationale bekendheid geniet wordt jaarlijks georganiseerd in het laatste weekend van mei en wordt gehouden in het Parc del Forum. Het Primavera Sound festival duurt drie dagen en er komen elk jaar ongeveer honderd bandjes en artiesten naar het evenementen. Het leuke van dit festival is dat bekende namen ontbreken en de weg vrij wordt gemaakt voor de meer onbekende artiesten en bandjes, die hun muziek graag met een groot publiek willen delen.

Barcelona Zomer Festival

Het Barcelona Zomer Festival wordt elk jaar weer in de maand juli gehouden en wie in deze tijd een citytrip Barcelona boekt, wordt zeker aangeraden daar een kijkje te gaan nemen. De kans is klein om het evenement te missen, want het Barcelona Zomer Festival duurt zeker een maand. De meer bekende naam die aan het Barcelona Zomer Festival is verbonden is het Grec Festival. Het festival is namelijk vernoemd naar Teatro Grec, dat zich op het Placa del Rei bevindt. In Barcelona is het Grec Festival een van de belangrijkste evenementen op cultureel gebied. Er is namelijk een divers aanbod van theater, muziek en dans en de optredens zijn op meerdere locaties in de stad Barcelona te bezoeken.

Festes de la Mèrce Barcelona

Het evenement Feste de la Mèrce is een van de meest kleurrijke en grootste festivals in Barcelona. Jaarlijks wordt het feest gehouden in de laatste week van september met 24 september als een van de hoogtepunten. De beschermheilige van de stad Barcelona wordt namelijk op deze dag herdacht. Het evenement duurt vier dagen lang en tijdens deze dagen zijn er rond de vijfhonderd optredens, die verspreid over Barcelona worden uitgevoerd, maar vooral in het centrum van de stad. De optredens variëren van acrobaten tot een prachtige optocht met nagemaakt koningen en van een vuurwerkspektakel tot muziek en dans. De straten in Barcelona zijn tijdens deze dagen vol met feestvierende mensen, waar bezoekers van de stad tijdens de citytrip Barcelona al snel in meegaan.

Sonar Barcelona

Een ander jaarlijks terugkerend evenement in Barcelona is Sonar. Dit betreft een internationaal muziekfestival dat in het zuiden van de stad Barcelona wordt georganiseerd. Het feest duurt niet alleen drie dagen, maar ook drie nachten. Duizenden bezoekers komen af op dit evenement, waar onder concerten, kunst dj-sets en conferenties op drie verschillende festivalterreinen worden gepresenteerd. Een van de bijzondere activiteiten op het festival is de multimedia kunst, maar er komen ook tal van muziekstijlen aan bod variërend van alternatieve dans tot hiphop. Sonar wordt bezocht door bezoekers uit landen over de hele wereld. Het is mogelijk om een citytrip Barcelona te boeken, waar bij men op een centrale locatie verblijft ten opzichte van de festivalterreinen.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming