Citytrips.net
Evenementen Amsterdam

Evenementen Amsterdam

De citytrip Amsterdam, die via deze website kan worden geboekt, biedt natuurlijk alle gelegenheid om bezienswaardigheden te bekijken en ook om ondergedompeld te worden in het fantastische uitgaansleven. De citytrip Amsterdam biedt echter ook de mogelijkheid om een van de vele evenementen, die er jaarlijks worden georganiseerd, bij te wonen. Amsterdam is ook op het gebied van het aanbod van evenementen een voorloper en biedt dan ook een grote mate van diversiteit aan evenementen en festivals. Bij het boeken van een citytrip Amsterdam kan er rekening worden gehouden met de datum van een speciaal evenement, waar men graag bij zou willen zijn, maar de kans is ook groot dat er tijdens het bezoek aan Amsterdam zonder dat men het weet een evenement of festival aan de gang is.

Aanbieders citytrip Amsterdam
  • Evenementen Amsterdam Weekendjeweg

    citytrip naar amsterdam kunt u snel en goedkoop op www.weekendjeweg.be boeken.

    Meer informatie

  • Evenementen Amsterdam Hotels

    Een mooie citytrip die centraal in de stad van Amsterdam ligt dan is hotels.nl iets voor u.

    Meer informatie

De evenementen, die in Amsterdam worden georganiseerd, kennen een uiteenlopend karakter. Dat betekent dat er voor elk wat wils geboden wordt. Er zijn dan ook culturele evenementen, straatfestivals en muzikale evenementen, die buiten of op een overdekte locatie in Amsterdam worden georganiseerd. Uiteraard zijn er ook geweldige dansevenementen in Amsterdam, die bijgewoond kunnen worden zoals groots opgezette dance events. Het is dan ook niet voor niets dat Amsterdam wordt gezien als een van de belangrijkste culturele steden in Europa. Amsterdam telt in totaal alleen al 75 festivals per jaar zoals het Grachtenfestival, de Gay Pride en het Amsterdam Dance Event. De stad maakt dan ook dankbaar gebruik van de naam Amsterdam Festivalstad.

Gay pride Amsterdam

Een van de meest vrolijk gekleurde en fantasierijke evenementen van het jaar in Amsterdam, is ongetwijfeld de Gay Pride. Tijdens de Gay Pride wordt er een kleurrijke parade van boten gevormd door de grachten van Amsterdam, de zogenaamde Canal Parade. Het brein achter de organisatie van dit grootse evenement is de stichting ProGay, die een centrale rol inneemt bij het regelen van de botenparade en bij de organisatie van het slotfeest. Tijdens de citytrip Amsterdam is het zeker aan te raden om een kijkje te nemen bij dit geweldige evenement. Het doel van de parade met de boten is om het publiek te laten zien welke diversiteit er aanwezig is binnen de homogemeenschap van Nederland. De Gay Pride Amsterdam wordt altijd in de zomermaanden georganiseerd, maar de datum kan elk jaar wisselen.

Amsterdam Dance Event

Prik alvast maar de datum voor het Amsterdam Dance Event, dat tijdens de citytrip Amsterdam kan worden bezocht in de tweede helft van oktober. Dit evenement behoort tot een van de belangrijkste conferenties op het gebied van elektronische muziek en is bovendien het grootste clubfestival, dat er op de wereld wordt gehouden. Elk jaar komen er bijna honderdduizend bezoekers af op het Amsterdam Dance Event, waar in meer dan veertig club en podia honderden dj's optreden en acts worden opgevoerd. Liefhebbers van muziek zullen optimaal genieten tijdens dit evenement, dat in totaal vier dagen duurt. Het zijn niet de kleinste namen die voorbij komen op de podia, want er treden altijd artiesten op van wereldformaat.

Grachtenfestival Amsterdam

Liefhebbers van klassieke muziek, die via deze website een citytrip Amsterdam hebben geboekt, kunnen het Grachtenfestival bijwonen. Het Grachtenfestival wordt elk jaar weer georganiseerd in de maand augustus op diverse locaties in Amsterdam. De basis van dit evenement wordt gevormd door uitvoeringen van klassieke muziek. Elk jaar heeft het Grachtenfestival weer een andere thema en worden er bijzondere locaties voor de uitvoeringen uitgezocht, die een culturele of historische waarde hebben. Een groot deel van de concerten zijn gratis toegankelijk en voor een kleiner deel wordt een lage toegangsprijs in rekening gebracht. Voor peuters en baby's is er het speciale Kindergrachtenfestival, dat onderdeel uitmaakt van het grote evenement.

Vondelpark Openluchttheater Amsterdam

Het evenement Vondelpark Openluchttheater vindt plaats gedurende de zomermaanden juni, juli en augustus en wordt midden in het Vondelpark georganiseerd op een podium in de openlucht. In de periode, dat het evenement wordt gehouden, zullen er ongeveer 125 voorstellingen worden gegeven, die gratis toegankelijk zijn. Er komen elk jaar weer in totaal ongeveer honderdduizend mensen naar deze voorstellingen in het Vondelpark kijken. Er worden uiteenlopende voorstellingen gegeven van dansoptredens tot cabaret en van kleinkunst tot klassieke muziek. In het voorprogramma krijgt nieuw talent de kans om zich te tonen aan het publiek zoals jonge musici, dansers en cabaretiers. Wie in de zomer een citytrip Amsterdam heeft gepland, wordt zeker aangeraden om een voorstelling in het Vondelpark bij te wonen.

Uitmarkt Amsterdam

De Uitmarkt in Amsterdam wordt gezien als het grootste culturele festival, dat er in Nederland wordt gehouden en geldt tevens als startsein voor het culturele seizoen. Het evenement wordt elk jaar druk bezocht met een totaal van een half miljoen bezoekers die komen kijken naar optredens van meer dan tweeduizend artiesten op dertig podia in Amsterdam. Er zijn een aantal hoofdpodia en meerdere locaties, waar kleinere podia staan opgesteld. Ook aan jonge kinderen wordt gedacht tijdens de uitmarkt, want voor hen is er een speciale Uitmarkt Junior, waar de kinderen onder meer workshops kunnen volgen en naar kindervoorstellingen kunnen kijken. De jongeren kunnen terecht bij The Remix in de Theaterschool, waar speciaal voor hen optredens worden georganiseerd. De Uitmarkt wordt in de maand augustus georganiseerd en daar kan bij het boeken van een citytrip Amsterdam dan ook rekening mee worden gehouden.

Koninginnedag in Amsterdam

De naam lijkt het al te zeggen: de dag waarop de koning van Nederland jarig is. Dat is alleen niet helemaal waar. De huidige vorst van Nederland is dan helemaal niet jarig. De feestdag, 30 juni, is in stand gehouden ter ere van de vroegere koningin Juliana. Dit is tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer belangrijk; het draait om feest. Met name in Amsterdam wordt dit feest gigantisch groot aangepakt. De binnenstad stroomt helemaal vol met mensen. Meestal bezoeken rond de 1 miljoen mensen Amsterdam op deze dag. De hele stad staat vol met podia en er komen hele grote artiesten waar het publiek gratis naar kan kijken en luisteren. Heel Nederland is oranje gekleurd op deze dag en met recht kan gezegd worden dat dit volksfeest nummer 1 is. Als je rond deze tijd in Amsterdam bent, moet je dit feest hebben meegemaakt. Dit is een ervaring die je nooit zal vergeten!

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming