Citytrips.net
Citytrip Praag

Citytrip Praag

Er is vast niet veel voor nodig om u te overtuigen om voor Praag te kiezen als de ideale bestemming voor uw volgende citytrip. De tot de verbeelding sprekende bijnamen van Praag als de ´Gouden Stad´ en de ´Stad van de honderd torens´ verwijzen al naar enkele hoogtepunten die u in de Tsjechische hoofdstad kunt gaan ontdekken.

Aanbieders citytrip Praag
  • Citytrip Praag TGV-Europa

    Doe uzelf een voordelig zomerse citytrip naar Praag cadeau via TGV-Europa

    Meer informatie

  • Citytrip Praag Weekendjeweg

    citytrip naar Praag kunt u snel en goedkoop op www.weekendjeweg.be boeken.

    Meer informatie

Dit pareltje in Midden-Europa in de historische regio Bohemen wordt door steeds meer citytrippers ontdekt. U vindt hier tal van indrukwekkende bezienswaardigheden met als hoogtepunten de Praagse Burcht, de Sint-Vituskathedraal, het vermaarde Gouden Straatje en natuurlijk de Karelsbrug. Liefhebbers van architectuur kijken hun ogen uit bij het zien van de vele bouwstijlen die in de stad te ontdekken zijn; barok, renaissance, gotiek…In Praag vindt u het allemaal! In het schitterende historisch centrum van de stad waant u zich in het decor uit een sprookjesboek. Geniet van de gezellige sfeer en de mooi aangeklede straatjes en steegjes. U zult direct begrijpen waarom het historisch centrum van Praag op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek tijdens uw citytrip Praag ook eens één van de boeiende musea als het Stedelijk Museum Praag, waar u alles leert over de roerige geschiedenis van de stad. Interessant is vooral ook het Museum voor Communisme, waar u inzicht krijgt in het leven in Praag ten tijde van het communistische regime, dat zijn sporen duidelijk na heeft gelaten in de stad. Of wat dacht u van een bezoekje aan het geboortehuis van de beroemde schrijver Franz Kafka?

Naast het bewonderen van de vele bezienswaardigheden, is het ook leuk om in Praag te gaan shoppen. U vindt in Praag vooral leuke kleine traditionele winkeltjes en antiekzaken. Ook kunt u in Praag een geslaagd avondje uit beleven. Wat u zeker een keer moet doen, is één van de traditionele Praagse bierhuizen of koffiehuizen bezoeken om de authentieke sfeer van de stad te ervaren. Wat een citytrip naar Praag helemaal leuk maakt, is dat de prijzen een stuk lager liggen dan in andere grote Europese steden. Hierdoor ligt een citytrip Praag binnen ieders bereik!

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming