Citytrips.net
Bezienswaardigheden Parijs

Bezienswaardigheden Parijs

Parijs biedt een ware schatkist aan bezienswaardigheden. Als u Parijs voor de eerste keer bezoekt, mag de Eiffeltoren, hét symbool van Parijs, natuurlijk niet ontbreken. Maar ook de Arc de Triomphe, met de daarbij behorende Champs d’Elysées, de majestueuze Notre-Dame en het paleis van Versailles kunt u niet overslaan. Parijs is opgedeeld in vele wijken, die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Van het gezellige Quartier Latin tot het kunstzinnige Montmartre, van het statige Ile de la Cité tot het vrolijke Saint Germain des Près, alle Parijse quartiers (wijken) hebben zo hun eigen charme.

Aanbieders citytrip Parijs
  • Bezienswaardigheden Parijs Neckermann

    Een citytrip naar Parijs, kijk voor alle aanbiedingen op www.neckermann.be

    Meer informatie

  • Bezienswaardigheden Parijs Sunjets

    Bij Sunjets vind u gemakkelijk en snel een citytrip naar Parijs

    Meer informatie

Urenlange wandelingen zullen niet gaan vervelen, vooral niet als u langs de Seine slentert. De echte toeristische trekpleisters zijn te vinden in het Quartier Latin. Zo treft u hier de drie beroemdste musea van Parijs aan: het drukst bezochte museum, Musée du Louvre, het museum van de impressionisten: Musée d’Orsay, en het museum van de moderne kunsten: Centre Georges Pompidou. Daarnaast treft u in het Quartier Latin verschillende tuinen zoals le Jardin des Tuileries en de Jardin du Luxembourg, waar u heerlijk kunt toeven in het middagzonnetje. Overigens dankt het Quartier Latin zijn naam aan de beroemde universiteit die er staat: La Sorbonne. Eeuwen geleden woonden in het Quartier Latin alleen hoger opgeleiden en studenten, wat de naam verklaart, die letterlijk ‘latijnse wijk’ betekent. De symbolen van Parijs bevinden zich in de minder bekende wijk Chaillot, waar u onder meer de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren aantreft. In het eigenzinnige Montmarte vindt u naast de Moulin Rouge en de vele seksshows ook de Sacre-Coeur. De opvallende witte basiliek waakt op het hoogste punt van de stad. Bijna iedereen beklimt de heuvel voor een prachtig panoramisch uitzicht over Parijs. Montmartre is lange tijd de wijk van de kunstenaars geweest, en zal altijd worden geassocieerd met het bohemienbestaan. Er leven ook nu nog veel schilders, die voornamelijk prachtige portretjes maken van de vele toeristen. Parijs biedt vele bijzondere bezienswaardigheden, die het allemaal waard zijn om te vereren met een bezoek.

De Eiffeltoren

Het symbool bij uitstek van Parijs, werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1889. Toen architect Gustave Eiffel zijn plan presenteerde, was de kritiek niet van de lucht. Het prachtige symmetrische bouwwerk, 320 meter hoog, werd echter al snel de ster van show, en is dat nog steeds. De Eiffeltoren bestaat uit drie galerijen, waarvan de bovenste een uitzicht biedt van wel 80 kilometer bij helder weer. Als u voor de eerste keer de Eiffeltoren bezoekt, ga dan naar het Trocadéro, aan de overkant van de Seine. Deze terrastuinen bieden een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren. Vergeet u niet de Eiffeltoren ook ’s avonds te bezoeken: hij is dan schitterend verlicht en de rijen zijn korter.

De Arc de Triomphe

Tijdens een Citytrip Parijs kunt u bijna niet om de Arc de Triomphe heen. Op de Place Charles de Gaulle, beter bekend als l’Etoile (de ster), vormt deze prachtige triomfboog het middelpunt. Er komen 12 drukke straten uit op het Place Charles de Gaulle, waarop u een indrukwekkend uitzicht hebt als u met de lift of de trap (284 treden) naar het uitzichtplateau van de Arc de Triomphe gaat. Onder de boog brandt de eeuwige vlam op het graf van een onbekende soldaat uit de Eerste Wereldoorlog; hij is hier begraven op 11 november 1920. De vlam op het graf van de onbekende soldaat wordt altijd om 18:30 aangestoken. Binnen in de Arc vindt u een klein, maar interessant museum over de bouwgeschiedenis van de boog en de feestelijkheden. In 1806 werd begonnen met de bouw van de 50 meter hoge boog; toen Napoleon overleed trok zijn begrafenisstoet onder de Arc de Triomphe door. Nu staat de beroemdste triomfboog ter wereld centraal bij publieke evenementen en parades.

De Champs-Elysées

De Champs-Elysées, misschien wel de beroemdste straat van de Franse hoofdstad, verbindt de Arc de Triomphe met het Place de la Concorde. De wijk eromheen vormt een bolwerk van macht en rijkdom. De president van Frankrijk woont hier, en u vindt hier haute couture, vijfsterrenhotels en uitstekende restaurants. Er is een brede laan aangelegd die een populaire ontmoetingsplaats geworden is voor veel Parijzenaars. Daarnaast kunt u heerlijk wandelen door deze wijk, terwijl u zich vergaapt aan de paleizen (Grand Palais, Petit Palais, Palais de la Découverte en Palais de l’Elysee) en de prachtige winkels. Sinds de dood van Napoleon wordt de Champs-Elysées gebruikt voor optochten, overwinningsparades, staatsbegrafenissen en nationale feesten.

De Notre-Dame

Nog een symbool van Parijs: de Notre-Dame. Deze majestueuze kathedraal, gelegen op het Ile de la Cité, is zeker het bezoeken waard. De 130 meter lange kerk heeft het grootste orgel van Frankrijk en is gebouwd volgens de gotische bouwstijl. De portalen, de torens, de torenspits, de luchtbogen, de waterspuwers en de roosvensters: alles aan dit bouwwerk is bijzonder. Vanaf de torens, 69 meter hoog, en waar overigens een entreeprijs voor gevraagd wordt, heeft u een prachtig uitzicht over Parijs. Op zondagmiddag worden gratis muziekstukken gespeeld op het grote orgel. Zowel van binnen als van buiten blijft de Notre-Dame een meesterwerk en een onmisbare bezienswaardigheid tijdens een Citytrip Parijs!

De Sacré-Coeur

De opvallende, witte Sacré-Coeur is te vinden op het hoogste punt van Parijs. De prachtige basiliek is een monument voor de 58.000 Franse soldaten die het leven lieten tijdens de Frans-Duitse oorlog (1870-1871). Nog steeds wordt hier voor de gesneuvelden gebeden en op zondag wordt er rond 11:00 uur een indringende hoogmis gehouden, die zelfs voor niet-gelovigen een bijzondere gebeurtenis is. De Sacré-Coeur heeft prachtige mozaïeken, en een bijzondere glas-in-loodgalerij. De mooiste onderdelen van de basiliek zijn de gewelfde crypte en de markante, eivormige koepel. Deze koepel is het hoogste uitkijkpunt in Parijs op de Eiffeltoren na. Als u Parijs met een bezoek vereert, vergeet u dan vooral niet even naar de Sacré-Coeur te gaan. ’s Avonds is het er helemaal gezellig, en tegen zonsondergang is het uitzicht werkelijk adembenemend.

Tuilerieën en Opéra

De beroemde geometrische tuin, le Jardin des Tuileries, is in de zeventiende eeuw aangelegd bij het oude Palais de Tuileries. Hij ligt aan de Seine, tussen het Louvre en het Place de la Concorde. U komt heerlijk tot rust tijdens een Citytrip Parijs, als u een wandeling maakt door de Jardin des Tuileries. Ondertussen kunt u uw ogen de kost geven aan de bronzen beelden van Aristide Maillol, langs de vijvers en wandelpaden. Aan het einde vindt u de achthoekige vijver, waar het museum Jeu de Paume en het Musée de l’Orangerie, met de beroemde waterlelies van Monet, gelegen zijn. Daarachter weer ligt het Place de la Concorde, een historisch plein dat het begin van de Champs-Elysées markeert. Meer dan 1000 Fransen zijn hier tijdens de revolutie geëxecuteerd door de guillotine. In deze beroemde Parijse wijken vindt u verder nog het Palais Royal, met prachtige moderne kunst op de achttiende-eeuwse binnenplaats, en het Opéra national de Paris Garnier, het weelderige operagebouw, dat iets weg heeft van een bruidstaart en veel verschillende stijlen kent.

Panthéon

Tijdens een Citytrip Parijs, is een bezoek aan het Panthéon een absolute must voor de geschiedenisliefhebber. Tegenwoordig is het Panthéon een passende rustplaats voor beroemde Parijzenaars, maar eigenlijk was het een kerk. De bedoeling was dat het bouwwerk op het Pantheon in Rome zou gaan lijken (vandaar de naam), maar in feite vertoont het bouwwerk meer overeenkomst met de St. Paul’s in Londen. Tijdens de Revolutie maakte men een mausoleum voor beroemde stadsgenoten van het Panthéon. Onder anderen Voltaire, Zola en Victor Hugo liggen hier begraven. De koepel is werkelijk prachtig, en ook hier heeft u een panorama-uitzicht over de stad. De crypte, in de kelders van het Panthéon, is enorm groot en heeft een bijzondere sfeer. Daarnaast is er de slinger van Foucault, het bewijs dat de aarde om zijn eigen as draait. Deze baanbrekende ontdekking werd namelijk door Foucault in het Panthéon gedaan.

La Rive Gauche

Als u een bezoek brengt aan wereldstad Parijs, dan kunt u de linkeroever niet overslaan. Dit gebied is misschien wel het meest stimulerende van Parijs. Het barst hier van de boekhandels, cafés en jazzclubs. Ook de beroemde universiteit Sorbonne is hier te vinden, en daarmee is de Rive Gauche het wetenschappelijke centrum van Parijs. Als u wandelt door de wijken Quartier Latin en St-Germain-des-Près, zult u een goede indruk krijgen van de oude huizen, de gemoedelijke sfeer en de prachtige architectuur. Het gebied is inmiddels al lang ontdekt door toeristen, en vooral ’s avonds moet u oppassen met de praatjes van restauranthouders die u graag naar binnen willen lokken. Het Jardin du Luxembourg vormt een groene oase op de drukke linkeroever. De prachtige Fontaine de Médicis vormt het hoogtepunt van het park. Daarnaast vindt u er een speeltuin, een openluchtcafé, een muziekpodium, tennisbanen en een poppentheater.

Versailles

Het populairste uitstapje buiten Parijs is Versailles. Dit schitterende paleis dat Zonnekoning Lodewijk XIV liet bouwen, is even weelderig als groot. Zelfs een hele dag is niet voldoende om alles te bekijken. Sommige delen van het paleis zijn alleen toegankelijk tijdens rondleidingen. Arriveer tijdig, want vooral op zonnige dagen kunnen er flinke rijen staan. Zowel het interieur als de gigantische tuinen zijn adembenemend. Hoogtepunt binnen in het paleis is de Spiegelzaal; hier kunt u zonder gids een kijkje nemen, en heeft u de mogelijkheid om de kunstwerken en het vele glaswerk te bekijken. Ook de slaapkamer van de koningin is een prachtig vertrek, evenals de troonzaal. De paleistuinen zijn bezaaid met wandelpaden, figuursnoeiwerk, fonteinen, vijvers en standbeelden. Ook de schitterende fontein van Neptunus is zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. ’s Zomers kunt u hier roeien en van april tot en met oktober zijn er op zondag de zogenaamde Grandes-Eaux. Dan wordt de sfeer van het zeventiende-eeuwse Versailles teruggehaald, en gaan alle fonteinen aan. Ook is er dan muziek te horen uit die tijd.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming