Citytrips.net
Bezienswaardigheden Londen

Bezienswaardigheden Londen

U raakt tijdens een citytrip Londen niet uitgekeken. Er is zoveel moois in deze stad te zien en te beleven, dat u zult merken dat een weekendje eigenlijk niet genoeg is. Hebt u niet de tijd om de hele stad te bewonderen, dan komt u gewoon nog een keer terug. Londen gaat nooit vervelen. Keer op keer zult u weer wat nieuws ontdekken. Het is een goed idee om voordat u vertrekt, eerst eens na te denken over wat u deze keer echt wilt zien. Zo hoeft u tijdens uw citytrip Londen geen tijd te verliezen met zoeken. Een goede voorbereiding van uw citytrip is het halve werk en garandeert u nog meer plezier.

Aanbieders citytrip Londen
  • Bezienswaardigheden Londen Belvilla

    Bent u opzoek naar een citytrip in een kwalitatief goed vakantiehuis in Londen neem dan een kijkje bij Belvilla

    Meer informatie

  • Bezienswaardigheden Londen Connections

    Citytrips boeken naar Londen bekijk de website van Connections

    Meer informatie

Door heel de stad vindt u prachtige bezienswaardigheden, maar voor de echte hoogtepunten kunt u het beste Westminster als startpunt nemen. U treft hier top bezienswaardigheden aan als het Palace of Westminster met de Big Ben en de Westminster Abbey. Wilt u ook eens een kijkje gaan nemen op Downing Street 10, dan bent u in Westminster ook op de juiste plek. Wat u hier natuurlijk ook absoluut niet mag missen is het Buckingham Palace.

Andere top bezienswaardigheden in Londen komt u tegen in de wijk The City of London, in het centrum van de stad. Al sinds de oudheid is dit het financiële hart van de stad. Maar denk maar niet dat u hier alleen saaie hoge kantoorpanden en bankgebouwen tegenkomt. In dit oude deel van stad vindt u ook 17e eeuwse kerken, overblijfselen van Romeinse stadswallen, sfeervolle steegjes en oude markten. Absolute hoogtepunten in The City zijn de Tower of London, de wereldberoemde Tower Bridge en de indrukwekkende St.-Paul´s Cathedral. Uiteraard horen ook tot de verbeelding sprekende wijken als Soho, Notting Hill, Covent Garden en West End op uw lijstje te staan. Iedere wijk heeft zijn eigen sfeer en bijzondere bezienswaardigheden. Hieronder vindt u uitgebreidere informatie over de diverse bezienswaardigheden in Londen. Wat komt er op uw verlanglijstje te staan?

Palace of Westminster in Londen

Het Palace of Westminster staat symbool voor Londen. Dit prachtige paleis aan de oever van de Theems prijkt vaak op de voorkant van vakantiefolders over citytrips naar Londen. Koning Eduard de Belijder gaf omstreeks 1050 de opdracht tot de bouw van een paleis. Het paleis deed tot 1529 dienst als koninklijke residentie. Vanwege een brand moest de koning uitwijken. Al sinds 1265 zetelde hier ook al het Engelse parlement. Tot op de dag van vandaag is het Palace of Westminster de vergaderplek van het parlement gebleven. Wel werd het gebouw in de tussentijd opnieuw hevig verwoest tijdens een brand in 1834. De wederopbouw werd voltooid in 1870. Het Palace of Westminster wordt soms ook wel Houses of Parliament genoemd. De toeristen komen vooral af op de indrukwekkende klokkentoren de Big Ben, de Westminster Hall en de Victoria Tower. Een leuk weetje is dat het Palace of Westminster beschikt over ruim 3 kilometer aan gangen, meer dan 1000 kamers en meer dan 100 trappen! In 1987 werd het gebouw toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst.

Big Ben in Londen

Veel mensen denken dat de hele toren, die onderdeel uitmaakt van het Palace of Westminster, de Big Ben heet. Maar dat is niet juist. De naam Big Ben verwijst alleen maar naar de grote slagklok in de 96 meter hoge toren. De klok behoort tot de zwaarste klokken op de wereld. De klok is vernoemd naar de politicus Sir Benjamin Hall, die leefde tussen 1802 en 1867. Hij was de initiatiefnemer van de bouw van de toren. De Big Ben dateert uit 1858.

Westminster Abbey in Londen

De Westminster Abbey is een schitterende kerk in gotische stijl. In de kerk kunt u de lange Britse geschiedenis bijna voelen. Hier worden namelijk al sinds 1066 de Britse vorsten gekroond en begraven. Deze eer viel als eerste den deel aan Willem de Veroveraar, die hier in 1066 als eerste vorst gekroond werd. De huidige kerk stamt uit de 13e en 14e eeuw. De twee indrukwekkende torens aan de westkant zijn er in de 18e eeuw bijgebouwd naar ontwerp van Sir Christopher Wren. In de Westminster Abbey zult u uw ogen uitkijken, bij het zien van zoveel pracht en praal. U vindt hier een groot aantal beelden van koningen, heiligen en filosofen. In de kerk zijn naast de vele koningen en koninginnen, ook veel andere beroemde mensen begraven, waaronder Charles Dickens, Isaac Newton en Charles Darwin. Een beroemde Nederlander die hier begraven ligt, is Stadhouder Willem III, die getrouwd was de Engelse Marie II Stuart.

10 Downing Street in Londen

Wie de wereldpolitiek een beetje volgt, heeft vast wel al eens van 10 Downing Street gehoord en al regelmatig de bekende zwarte deur op het nieuws gezien. Op 10 Downing Street ligt namelijk de ambtswoning van de Britse premier. In het gebouw liggen vele kantoren. Het is vanwege veiligheidsoverwegingen niet mogelijk 10 Downing Street te bezoeken. U kunt alleen een glimp opvangen vanuit Whitehall, Downing Street is een zijstraat van Whitehall.

Buckingham Palace in Londen

Wie aan Londen denkt, denkt ook meteen aan de bekende Britse Koninklijke familie. En dat brengt u vanzelf naar het wereldberoemde Buckingham Palace, één van de topattracties van Londen. Wel moet u weten dat het Buckingham Palace alleen maar in de maanden augustus en september toegankelijk is voor publiek. Boekt u in deze periode uw citytrip Londen, maak dan van deze unieke gelegenheid gebruik om het paleis te bezoeken. U mag een kijkje nemen in de State Room, de Grand Hall en de Grand Staircase. Verder zult u schitterende schilderwerken tegenkomen met onder andere werk van schilders van Nederlandse bodem als Rembrandt en Rubens. Is het Buckingham Palace gesloten tijdens uw citytrip Londen? Niet getreurd. Ook de wisseling van de wacht voor het paleis is een waar spektakel dat u niet mag missen. Deze traditionele ceremonie stamt uit 1837. Wilt u weten wanneer de wisseling van de wacht plaatsvindt, kijk dan op het rooster dat bij het paleis hangt. Het begint in ieder geval altijd om 11 uur en duurt 45 minuten. Ben er vroeg bij, want het is er altijd ontzettend druk.

Tower of London in Londen

De Tower of London is een indrukwekkend gebouw, met een veelbewogen geschiedenis. De Tower of London stamt uit 1078 en werd gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar als verdedigingsfort. Door de tijd heen werd het fort uitgebreid en ontstond er een heel gebouwencomplex. Behalve als fort heeft de Tower of London ook nog de functie vervuld van koninklijk paleis, staatsgevangenis, munt, garnizoen, opslagplaats voor wapens en nu als museum. Onder leiding van heuse Yeoman Warders, de bewakers van de Tower of London, kunt u de Tower of London bezoeken. De bewakers zijn gekleed in fraaie traditionele kostuums. De bijnaam van de bewakers is Beefeaters. Er doen verschillende verhalen de ronde over de afkomst van deze bijnaam. De hoogtepunten van een bezoek aan de Tower of London zijn het bewonderen van de kroonjuwelen, een bezoek aan de Bloody Tower en het middeleeuws paleis. Bewonder tot slot ook de zwarte raven. Een oude legende beweert dat het koninkrijk ten val zal komen, als er geen zwarte raven meer binnen de muren zijn.

Tower Bridge in Londen

De wereldberoemde Tower Bridge verbindt de oevers van de Theems met elkaar in hartje Londen. De Tower Bridge heeft zijn naam te danken aan de nabijgelegen Tower of London. Maar ook de brug zelf is gebouwd tussen twee reusachtige torens. De brug werd voltooid in 1894 en het ontwerp is van John Wolfe-Barry en Sir Horace Jones. De Tower Bridge is een beweegbare brug met twee lift secties, hierdoor kunnen ook de grote schepen gemakkelijk voorbij varen. In de Tower Bridge kunt u een fascinerende tentoonstelling bewonderen en genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Bijzonder zijn vooral ook de stoommachines uit de 19e eeuw, die toentertijd gebruikt werden om de brug open en dicht te doen.

St.-Paul´s Cathedral in Londen

Deze imposante kathedraal ligt in The City of London. Niemand blijft onaangeroerd bij het zien van dit schitterende bouwwerk naar ontwerp van Sir Christopher Wren. De kathedraal zoals hij daar nu staat, stamt uit de 17e eeuw. De kerk die hiervoor op deze plek stond, werd verwoest tijdens de Grote Brand van 1666. De St.-Paul´s Cathedral is vooral vermaard vanwege zijn indrukwekkende koepel. Hebt u geen hoogtevrees? Klim dan naar boven naar de top van de koepel en geniet van een waanzinnig uitzicht over Londen. In de St.-Paul´s Cathedral kunt u verder nog de graftomben bekijken van onder andere Sir Christopher Wren, de Duke of Wellington en Admiraal Lord Nelson. Ook bevindt zich achter het altaar de American Memorial Chapel, ter nagedachtenis aan de 28.000 soldaten die in Groot-Brittannië sneuvelden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Hyde Park in Londen

Het Hyde Park is een enorm park van 140 hectare groot. Het park staat vooral bekend vanwege de vele evenementen en manifestaties die hier gehouden worden. In 2008 was het Hyde Park het decor van het popconcert Live 8. Hebt u behoefte om eens uw zegje te doen over de wereldproblematiek, stap dan op zondag eens bij de Speakers Corner op een zeepkist. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon genieten van het groen en in de zomer gezellig picknicken.

Trafalgar Square in Londen

Het Trafalgar Square behoort tot de bekendste pleinen in Londen en mag daarom niet ongenoemd blijven. De naam Trafalgar verwijst naar de belangrijke Zeeslag bij Trafalgar, waarbij Admiraal Nelson de overwinning behaalde op Napoleon. Midden op het plein staat een hoge zuil met daarop een stambeeld van Nelson.

Oxford Street in Londen

Bent u een echte shop-a-holic? Dat is de Oxford Street voor u ´the place to be´. Hier kunt u naar hartenlust winkelen. Maar u bent niet de enige, Oxford Street behoort tot de populairste toeristische attracties van de stad. Van over de hele wereld komen hier jaarlijks miljoenen mensen naartoe om te winkelen. U vindt hier vestigingen van bekende winkelketens als Marks & Spencer, H&M, Mango, Esprit, GAP en nog héél véél meer.

Covent Garden in Londen

Covent Garden is ook zo´n plek waar u absoluut moet zijn geweest tijdens uw citytrip Londen. In deze wijk ervaart u de gezellige Londense bedrijvigheid. Slenter door het doolhof aan straatjes, bezoek de leuke winkeltjes en boetiekjes en proef van de delicatessen in de sfeervolle eettentjes. U kunt hier echt van alles krijgen, van kleding tot speelgoed en van schoonheidsproducten tot souvenirs. Daarbij zorgen ook de diverse straatartiesten voor nog meer sfeer.

Londen Eye

Een spectaculaire bezienswaardigheid en attractie in Londen, die alleen voor de echte durfals bedoeld is, is de Londen Eye. Wie last heeft van hoogtevrees moet zeker niet in dit 135 meter hoge reuzenrad gaan. Maar dan mist u wel het meest fantastische uitzicht over de stad! De Londen Eye staat tegenover het Palace of Westminster.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming