Citytrips.net
Bezienswaardigheden Berlijn

Bezienswaardigheden Berlijn

Wanneer u voor Berlijn kiest als de bestemming voor uw volgende citytrip, zult u niet teleurgesteld worden. De bruisende hoofdstad van Duitsland biedt u een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden welke u kunt gaan bezoeken. In Berlijn zijn zoveel bezienswaardigheden te bezichtigen, dat u haast niet voldoende heeft aan één enkele citytrip.

Aanbieders citytrip Berlijn
  • Bezienswaardigheden Berlijn Neckermann

    Een citytrip naar Berlijn? kijk voor alle aanbiedingen op de site van Neckermann

    Meer informatie

  • Bezienswaardigheden Berlijn Qtimehome

    Wilt u tijdens uw citytrip in Berlijn een mooi vakantiehuis dan kan Qtimehome u daar mee helpen

    Meer informatie

Zeer bekend in Berlijn zijn de overblijfselen van de Berlijnse Muur en de monumenten ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog, waaronder het Holocaust-Manmahl. Natuurlijk mag de Berliner Dom ook niet in het rijtje Berlijnse bezienswaardigheden ontbreken. Tijdens uw citytrip Berlijn zult u veel leren over de geschiedenis van de stad. Ook de monumentale panden in deze bruisende hoofdstad zijn al een bezienswaardigheid op zich.

Tijdens uw citytrip kunt u ook een bezoek brengen aan de Botanischer Garten Berlin, het Deutsches Theater Berlin, de Zoologischer Garten Berlin, Berlin-Kreuzberg, het Olympiastadion en Legoland Discovery Center. In de beschrijvingen hieronder leest u alles over deze bezienswaardigheden, maar natuurlijk zijn er nog vele andere interessante bezienswaardigheden te ontdekken tijdens uw citytrip Berlijn!

Berlijnse Muur

De Berlijnse Muur is hoogstwaarschijnlijk één van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. Tijdens het maken van een citytrip Berlijn is het haast een vereiste om een bezoek te brengen aan de overblijfselen van deze muur, welke op 9 november 1989 omver ging. De Berlijnse Muur was ruim 45 kilometer lang en vormde de Duits-Duitse grens. De beruchte Berlijnse Muur is het symbool van de Koude Oorlog geworden en zorgde ervoor dat gezinnen, families en vrienden van elkaar gescheiden werden. Wie toch een poging waagde om naar het andere deel van Berlijn te vluchten, was zijn leven niet zeker. Hoewel de grens al aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd afgebakend, was de bouw van de Berlijnse Muur pas op 13 augustus 1961 definitief voltooid. In mei 1989 kwam de Berlijnse Muur overal in de wereld in het nieuws, toen de Muur was gevallen. Het beste en tevens grootste overblijfsel van de Berlijnse muur (met een lengte van 1316 meter) treft u langs rivier de Spree en is gelegen aan de Mühlenstraβe in Friedrichshain. Ook treft u aan de Niederkirchnerstraβe in stadsdeel Berlin-Mitte nog een restant van de Berlijnse Muur aan.

Berliner Dom

Wanneer u een citytrip naar Berlijn maakt, is het een grote aanrader om een bezoek te brengen aan de Berliner Dom. De Berliner Dom is één van de meest bekende kerken in Berlijn en daarom zeer geschikt voor een bezoekje tijdens uw citytrip. U vindt de Berliner Dom op het Museumsinsel en ligt in de buurt van de Palast der Republik en de bekende straat Unter der Linden. Deze kerk is ontworpen door de architect Julius Carl Raschdorff en is gebouwd in 1905. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze kerk zeer ernstig beschadigd. In 1992 was de reconstructie voltooid en ging de Berliner Dom weer open voor publiek. In deze kerk treft u onder andere sarcofagen aan van Pruisische koningen. De prachtige mozaïeken geven de kerk een bijzondere uitstraling. Wereldbekend is het Sauerorgel dat zich in de Berliner Dom bevindt met zijn 4 klavieren en 113 registers.

Botanischer Garten Berlijn

De Botanische Tuin van Berlijn, in het Duits de Botanischer Garten Berlin genaamd, is een schitterende tuin die eigenlijk door iedereen die een citytrip naar Berlijn maakt, bezocht moet worden. De tuin heeft een totale oppervlakte van 43 hectare en er groeien naar schatting 22.000 verschillende plantensoorten. Wanneer men kijkt naar de oppervlakte en het aantal planten is dit de grootste en tevens belangrijkste botanische tuin in de wereld. Tijdens een bezoek aan de Botanischer Garten Berlin hebt u ook de mogelijkheid om het bijbehorende museum, het Botanisches Museum Berlin, te bezoeken waar u onder andere een groot aantal planten kunt vinden die geprepareerd zijn. Tijdens uw citytrip Berlijn kunt u in de Botanischer Garten Berlin genieten van een prachtig stuk natuur en kunt u het ‘Groβen Tropenhaus’ (grote tropenkas) bezoeken. Enkele bijzondere planten die u tegenkomt in de botanische tuin van Berlijn zijn de Welwitschia, een Reuzenbamboe (Dendrocalamus giganteus) en een Wollemia nobilis.

Deutsches Theater Berlijn

Tijdens uw verkenningstocht door Berlijn is het interessant om een bezoek te brengen aan de Deutsches Theater Berlin (Duits Theater Berlijn), op de Schumannstraβe 13a. Het theater is ontworpen door Eduart Titz en is in 1850 gebouwd. In het begin was het vooral een theater waar bekende klassieke werken gespeeld werden. Er werden vooral toneelstukken van Gerhart Hauptmann opgevoerd en Max Reinhardt was één van de acteurs die vaak op de ‘bühne’ te bewonderen was. Doordat er in het Deutsches Theater Berlin meerdere grote sterren opgetreden hebben en er zeer bekende stukken werden opgevoerd, is het leuk om tijdens een citytrip in Berlijn de prachtige sfeer van dit theater zelf te beleven.

Zoologischer Garten Berlijn

De Zoologischer Garten Berlin staat bekend als de oudste dierentuin ter wereld en ligt in het centrum van Berlijn. Dus als u een citytrip wilt plannen in Berlijn, is het een bijzondere ervaring wanneer u een bezoek brengt aan de Zoologischer Garten Berlin. De dierentuin wordt ook wel aangeduid als Zoo Berlin. U treft hier een grote verscheidenheid aan diersoorten aan. In het roofdierenhuis ziet u onder andere leeuwen, tijgers en reuzenpanda’s. In hetzelfde pand treft u ook nog jaguarundi’s, fossa’s en lepelhonden aan. Het nachtdierenverblijf geeft u de mogelijkheid om vele diersoorten te zien die over de gehele aardbol voorkomen en ook kan u het bijzondere aquarium bezichtigen waar de vissen, amfibieën, geleedpotigen en reptielen vertoeven. De afgelopen jaren is de Berlin Zoo een aantal malen in het nieuws geweest. Zo kent iedereen het beroemde ijsbeertje ‘Knut’ wel, een ijsbeer die op 5 december 2006 geboren is. Omdat zijn moeder niet voor hem zorgde, werd hij verzorgd door Thomas Dörflein. Vele mensen (waaronder ook mensen die een citytrip naar Berlijn geboekt hadden) bezochten de dierentuin toen Knut voor de eerste maal naar buiten mocht. Vandaag de dag is Knut nog steeds een grote publiekslieveling en trekt deze volwassen ijsbeer vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Holocaust-Mahnmal in Berlijn

Een bezoek aan het Holocaust-Mahnmal (officiële benaming is Denkmal für die ermordeten Juden Europas) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw citytrip Berlijn. U krijgt niet alleen een belangrijk onderdeel van de Nederlandse (en natuurlijk Duitse) geschiedenis te zien, maar het Holocaust-Mahnmal laat de bezoeker ook ervaren dat de Tweede Wereldoorlog voorbij is en dat Duitsland niet meer het land is wat het tijdens de oorlog geweest is. De Holocaust-Mahnmal laat u 2711 betonblokken zien van verschillende hoogten. Het kleinste betonblok heeft een hoogte van 20 centimeter, het hoogste betonblok heeft een totale hoogte van 4,5 meter. Onder het terrein met deze betonblokken is een expositieruimte ingericht die in het teken staat van de gesneuvelde joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het doel van de architect van het Holocaust-Mahnmal is om het gevoel dat de joden tijdens de oorlog hebben ervaren (desoriëntatie en isolement) tot de bezoekers door te laten dringen.

Berlin-Kreuzberg

Kreuzberg is een stadsdeel van Berlijn en ligt ten zuiden van de Berlijnse wijk Mitte. In dit gezellige, levendige en multiculturele stadsdeel kunt u tijdens uw citytrip Berlijn onder andere een bezoek brengen aan Checkpoint Charlie (onderdeel van de Berlijnse Muur), het Jüdisches Museum Berlin, de Berlinische Galerie en de Oberbaumbrücke. Al deze bezienswaardigheden zijn zeer zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Legoland Discovery Center in Berlijn

Tijdens uw citytrip Berlijn kunt u een bezoek brengen aan Legoland Discovery Center, dat op 28 maart 2007 zijn deuren opende. Legoland Discovery Center is zeer geschikt om met kinderen te bezichtigen, maar ook voor volwassenen is dit park uitermate gezellig en interessant. U kunt deelnemen aan de Lego Fabriek Tour, waarbij u te zien krijgt hoe lego gemaakt wordt. Ga ook eens in de Dragon Ride, een spannende rit in een wagentje door een kasteel met beelden gemaakt van Lego. Leuk is ook de Adventure Trail, waarbij u een tocht maakt door de jungle en kunt genieten van allerlei legodieren. Er moeten wel een aantal verschillende opdrachten uitgevoerd worden. Naast het bezoeken van de vele bezienswaardigheden in Berlijn is een bezoek aan Legoland Discovery Center een prettige afwisseling. U zult hier samen met de kinderen uw ogen uitkijken en spannende avonturen beleven.

Olympiastadion in Berlijn

In westelijk Berlijn ligt een imposant gebouw, dat een belangrijke taak heeft vervuld in de geschiedenis van de stad. Dit gebouw is het Olympiastadion en vormt samen met het Sportforum, het Olympisch hockeystadion, Olympisch zwemstadion, Reitstadion, de Waldbühne en het Maifeld de alombekende Olympiagelände. Het stadion is gebouwd voor de Olympische Spelen in 1936.

Potsdamer Platz in Berlijn

Bij het maken van uw citytrip Berlijn kunt u een bezoek brengen aan het Potsdamer Platz, het bekendste plein in het centrum van Berlijn. Naast het feit dat het een belangrijk en bekend plein is, is het ook een groot verkeersknooppunt. Na de val van de Duitse Muur zijn er vele nieuwe gebouwen en bezienswaardigheden in het centrum van Berlijn gebouwd, zo ook op het Potsdamer Platz. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Daimler-Chrysler Quartier, het Sony-Center en de BahnTower.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming