Citytrips.net
Bezienswaardigheden Barcelona

Bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona is een wereldstad, waar een divers aanbod van bezienswaardigheden te vinden is op uiteenlopende gebieden. De stad is gezegend met een rijk historisch verleden, waarvan een groot deel van de oude tijden nog zichtbaar is. Dat blijkt onder meer uit het rijke aanbod van kerken en kathedralen, maar ook uit de talloze musea, waar een combinatie te vinden is van het verleden en het moderne heden. Een voorbeeld van een van de interessante bezienswaardigheden, die tijdens een citytrip Barcelona bezocht kan worden is het Gaudi Museum dat in het bekende Park Güell gelegen is en gevestigd is in een huis, waar Gaudi ooit zelf nog heeft gewoond.

Aanbieders citytrip Barcelona
  • Bezienswaardigheden Barcelona Waytostay

    Bij waytostay kunt u snel en gemakkelijk een mooie citytrip met een mooi appartement boeken.

    Meer informatie

  • Bezienswaardigheden Barcelona Weekendesk

    Via weekendesk.be zoekt u snel en gemakkelijk naar citytrips als barcelona

    Meer informatie

Als bezienswaardigheid in Barcelona mag tijdens de citytrip Barcelona een bezoek aan La Rambla zeker niet ontbreken. Dit is een uitgestrekte boulevard, waar het altijd gezellig en levendig is met terrasjes, verkopers van vogels en waar levende standbeelden de aandacht trekken. Rond deze boulevard met een lengte van een kilometer, zijn er diverse bezienswaardigheden te vinden zoals de fontein van Font les Canaletes. Uiteraard zijn er in Barcelona nog meer belangrijke toeristische trekpleisters en kan een bezoek aan La Rambla bijvoorbeeld afgewisseld worden met een bezoek aan de Gotische wijk tijdens de citytrip in Barcelona. La Ciutat Vella is het historische hart van Barcelona en hier bevinden zich onder meer de wijken El Raval en El Born en ook Barceloneta maakt daar deel van uit. In dit gebied is een groot deel van een aantal belangrijke bezienswaardigheden gelegen, zodat er bezichtigingen en bezoeken gecombineerd kunnen worden.

Sagrada Familia Barcelona

De Sagrada Familia is een van de bijzondere bezienswaardigheden in Barcelona en is ontworpen door de bekende architect Antoni Gaudi. De Sagrada Familia is een basiliek en is al in aanbouw vanaf het jaar 1882. Het is de bedoeling dat de Sagrada Familia in 2026 zal worden opgeleverd, maar het is zeker nog maar de vraag of dat ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De ontwikkeling van de verdere bouw van deze kerk is namelijk afhankelijk van de giften van toeristen. Bovendien zullen de bestaande delen en onderhouden en gerenoveerd moeten worden om dezelfde stijl en uitstraling te blijven behouden.

La Rambla Barcelona

Een enorme aantrekkingskracht op toeristen is de boulevard La Rambla, waar het altijd levendig en gezellig is. In het midden van La Rambla mogen alleen voetgangers van het de boulevard gebruik maken. Er zijn gezellige terrasjes langs de kilometerlange boulevard gelegen en iedereen kijkt zijn ogen uit tijdens het bekijken van de levende standbeelden en de verkopers van reptielen en vogels. Ook wordt deze boulevard gekenmerkt door bloemenstallen en zijn er diverse tekenaars, die karikaturen van toeristen maken, die tijdens de citytrip Barcelona hier verzeild zijn geraakt. Een van de bezienswaardigheden op La Rambla, in het jonge deel Rambla Canaletes, is de fontein van Canaletes.

Camp Nou Barcelona

Liefhebbers van voetbal, die een citytrip Barcelona boeken via deze site, kunnen tijdens het bezoek aan de stad Barcelona het voetbalstadion van Barcelona bezichtigen. Camp Nou staat bekend als een van de meest indrukwekkende stadions van over de hele wereld. Zelfs het bekijken van een leeg stadion wordt door de toeristen al bijzonder indrukwekkend ervaren. Naast dat het stadion, het veld en de tribune kunnen worden bekeken, is het ook zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan het museum dat in Camp Nou bezocht kan worden. Dit is het Museu Josep Lluis Nuñez van FC Barcelona en is vernoemd naar het de oud-president van de club.

Park Güell Barcelona

Tijdens de citytrip Barcelona is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan het park Güell, dat gelegen is in het stadsdeel Gracia en een totale oppervlakte heeft van vijftien hectare. De ingang van het park is al een bezienswaardigheid op zich met onder meer een zuilengalerij, portierswoning, portiersloge en een dubbele trap. Ook bevindt zich hier een gigantische golvende bank, waar men op kan zitten. Bij de ingang van het park is de souvenirwinkel gevestigd en in het park zelf bevindt zich nog de bezienswaardigheid Casa Museu Gaudi. Dit is een klein museum over de beroemde architect Gaudi.

Montjuïc Barcelona

Een van de bezienswaardigheden waar zeker een bezoek aan moet worden gebracht tijdens de citytrip Barcelona is aan Montjuïc. Dit is een berg, dat in het zuidwestelijke deel van de stad Barcelona is gelegen en op de top van deze heuvel is de bezienswaardigheid het Kasteel van Montjuïc te vinden, dat een verdedigingsfort is uit de achttiende eeuw. Andere bezienswaardigheden op en rond Montjuïc zijn het Olympisch stadion Lluis Companus, de Magische Fonteinen, het Museo Joan Miro en het Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Poble Espanyol Barcelona

De citytrip Barcelona biedt vele mogelijkheden om bezienswaardigheden te bekijken en één van die bijzondere bezienswaardigheden is Poble Espanyol. Deze bezienswaardigheid is een authentiek nagebouwd dorp, waarin huizen en gebouwen staan die voorkomen in diverse delen van Spanje. In Poble Espanyol worden verschillende ambachten gedemonstreerd en zijn er diverse winkels, waar souvenirs kunnen worden gekocht. Elke dag wordt in Poble Espanyol een fantastische dans- en muziekshow opgevoerd, waarin de Flamenco centraal staat. In de vele gebouwen en huizen, bevinden zich naast winkels ook talloze restaurantjes, maar er is ook een aparte picknickplaats in het dorp te vinden, waar de bezoekers hun eigen meegebrachte eten en drinken kunnen opeten en opdrinken. Poble Espanyol is gelegen bij de Montjuïc.

Zoo Barcelona

Een leuk uitstapje tijdens de citytrip Barcelona met het hele gezin kan gemaakt worden naar Zoo Barcelona, dat meer te bieden heeft dan de gemiddelde dierentuin. Er zijn veel dieren, die bekeken kunnen worden, maar daarnaast kan er ook vermaak voor de kinderen worden gevonden in de elektrische autotootjes, in het minitreintje of op de pony's waar de kinderen op mogen rijden onder begeleiding. In die dierentuin kunnen de bezoekers kennismaken met wilde dieren zoals nijlpaarden, leeuwen en tijgers en met dieren in alleen in Spanje leven zoals de Iberische wolf en de Iberische steenbok. Verder is er ook een dolfinarium gevestigd met onder meer tuimelaars die vanachter het glas bekeken kunnen worden en graag contact maken met bezoekers. De dierentuin van Barcelona is te vinden in het Parc de la Ciutadella.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming