Citytrips.net
Bezienswaardigheden Amsterdam

Bezienswaardigheden Amsterdam

Tijdens de citytrip Amsterdam zal het nog lastig worden om een keuze te maken voor het bezoeken van bezienswaardigheden, want die zijn er veel. De bezienswaardigheden van Amsterdam zijn dan ook niet onder één noemer te scharen, maar zijn te vinden op uiteenlopende gebieden van cultuur tot vermaak en van historie tot ontspanning. Musea, gebouwen, winkelstraten, parken en pleinen kunnen tijdens de citytrip Amsterdam worden bezocht. Alleen op het gebied van musea is er al een indrukwekkend aanbod te vinden met enkele toppers, die als een magneet op toeristen werken zoals het Rijksmuseum en het beroemde Van Gogh Museum, die overigens verder op de website worden toegelicht in het onderdeel musea.

Aanbieders citytrip Amsterdam
  • Bezienswaardigheden Amsterdam Weekendjeweg

    citytrip naar amsterdam kunt u snel en goedkoop op www.weekendjeweg.be boeken.

    Meer informatie

  • Bezienswaardigheden Amsterdam Hotels

    Een mooie citytrip die centraal in de stad van Amsterdam ligt dan is hotels.nl iets voor u.

    Meer informatie

De bezienswaardigheden in Amsterdam zijn verspreid over de stad gelegen, maar een groot deel van de toeristische trekpleisters concentreert zich in en rond het centrum van Amsterdam. Een voorbeeld van een gebied, waar veel toeristen naar toe trekken zijn de bekende Wallen. Deze buurt is op tien minuten loopafstand van het Centraal Station gelegen en kan als een bezienswaardigheid op zich omschreven worden. Internationaal gezien wordt het gebied in plaats van de Wallen ook wel het Red Light District genoemd. Naast het directe centrum van Amsterdam, waar zich meerdere bezienswaardigheden bevinden rond de Dam, is ook de wijk de Jordaan een toeristische trekpleister en dat geldt ook voor de Albert Cuypmarkt. Er zijn dus volop mogelijkheden voor het bezoeken van bezienswaardigheden tijdens de citytrip Amsterdam, die via deze website gelijk geboekt kan worden.

De wallen

Veel toeristen die een citytrip Amsterdam boeken, willen graag een bezoek brengen aan de Wallen, die over de hele wereld bekend staan als bezienswaardigheid. De Wallen zijn te vinden in de zogenaamde rosse buurt van Amsterdam en is vooral populair door de aaneenschakeling van panden met raamprostitutie. Naast de persoonlijkheden achter de ramen, biedt deze buurt ook talloze coffeeshops, waar iedereen legaal softdrugs kan aanschaffen en kan er een bezoek gebracht worden aan het cannabismuseum of aan een van de sekstheaters. Overigens is het wandelen door deze buurt al een heel avontuur, zonder ergens naar binnen te stappen.

Paleis op de Dam

Het Paleis op de Dam bevindt zich aan de Dam, dat een belangrijke verbinding is ten aanzien van andere straten zoals het Damrak, de Kalverstraat en de Damstraat. Het Paleis op de Dam is een koninklijk paleis en is eeuwen geleden gebouwd in de periode 1648-1665 om als stadhuis voor Amsterdam te dienen. Vanaf het jaar 1808 is het Paleis op de Dam in gebruik als koninklijk paleis, hoewel er geen leden van de koninklijke familie wonen. Naast het Paleis op de Dam zijn en aan hetzelfde plein ook andere bezienswaardigheden te vinden zoals het Madame Tussauds en het Nationaal Monument dat herinnert aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Albert cuypmarkt

De Albert Cuypmarkt is de meest bekende openluchtmarkt in Nederland en heeft een lengte van ongeveer een kilometer, waar een aaneenschakeling van kraampjes met handelswaar aan het publiek wordt gepresenteerd. Naast groente, fruit en vis is er een divers aanbod van producten te vinden variërend van schoenen tot sieraden en van souvenirs tot kleding. De handelswaar wordt door een mix van nationaliteiten aan de man gebracht, zodat er niet alleen rasechte Amsterdammers zijn, die op luidruchtige wijze hun producten verkopen, maar er ook Hindoestanen, Chinezen, Afrikanen en Turken achter de kraampjes zijn te vinden. Tijdens de citytrip Amsterdam kan deze multiculturele markt elke dag bezocht worden met uitzondering van de zondagen.

Rondvaart grachtengordel door Amsterdam

De architectonische schoonheid van de hoofdstad van Nederland kan tijdens de citytrip Amsterdam bewondert worden door aan boord te stappen van een rondvaartboot. Er worden vaste routes met de rondvaartboten gevaren, waarbij de route leidt door de grachtengordel van Amsterdam en onderweg onder meer de prachtige gevels bekeken kunnen worden. Ook komt de rondvaartboot langs de bekende houten Magere Brug over de Amstel en kan de gracht met zeven bruggen vanaf de boot bekeken worden net als het VOC schip Amsterdam, dat aangemeerd ligt bij het Scheepvaartmuseum. Er zijn meerdere rederijen die een rondvaart aanbieden met het vertrekpunt bij het Centraal Station, Leidse Plein, Prinsengracht, Damrak of Stadhouderskade. Naast de rondvaartochten die overdag worden aangeboden, is het ook mogelijk om deel te nemen aan een romantische rondvaart in de avonduren.

Vondelpark in Amsterdam

Na veel bezienswaardigheden te hebben bezichtigd tijdens de citytrip Amsterdam, kan er rust gevonden worden in een oase van groen in het Vondelpark, dat gelegen is tussen Amstelveenseweg en de Stadhouderskade. Het Vondelpark is op zich een van de bezienswaardigheden en is dan ook in het jaar 1996 tot Rijksmonument verklaard. Het park is al geopend in 1865 en is in latere jaren vernoemd naar de bekende toneelschrijver en dichter Joost van Vondel. Er is ook een standbeeld van Joost van Vondel in het park gelegen. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, stroomt het Vondelpark vol met mensen, die sportief bezig zijn, picknicken of gewoon ontspannen genieten van de prachtige omgeving. Het is dan ook zeker aan te raden om bij mooi weer door het park te wandelen om van een stukje natuur in Amsterdam te kunnen genieten.

Anne Frankhuis

Het Anne Frankhuis is een bijzonder monument dat een realistisch beeld oproept van het Joodse meisje met de naam Anne Frank en haar familie en herinnert aan de periode dat zijn ondergedoken waren in dit pand in Amsterdam. Een bezienswaardigheid, die tijdens de citytrip Amsterdam zeker niet gemist mag worden. Het Anne Frankhuis bevindt zich aan de Prinsengracht 263-265 en doet sinds 1960 onder meer als museum dienst. Het Achterhuis in het pand is in de originele staat teruggebracht, zodat een indruk kan worden verkregen hoe het leven er voor de familie Frank en andere onderduikers was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Anne Frankhuis is een van de grootste toeristische trekpleisters van Amsterdam en wordt altijd druk bezocht.

Begijnhof

Midden in het centrum van Amsterdam bevindt zich de Begijnhof, waar een serene rust heerst in een groene omgeving. Het Begijnhof werd oorspronkelijk gebouwd voor weduwen en ongehuwde vrouwen van de katholieke gevormde kloosterorde. Ook nu nog wonen er alleen maar vrouwen op het Begijnhof. Deze bezienswaardigheid, die tijdens de citytrip Amsterdam kan worden bezocht, is te vinden tussen het Spui en de Nieuwezijds Voorburgwal. In dit hofje is het oudste huis van Amsterdam gelegen op nummer 34 net als een van de twee houten huizen uit de middeleeuwen, die de stad rijk is. Aan de achterkant van de Begijnhof is naast de pastorie een winkel gevestigd, waar een aandenken aan deze bezienswaardigheid kan worden gekocht en informatie kan worden verkregen over de historie van de Begijnhof.

De Beurs van Berlage

Tijdens een citytrip Amsterdam is de kans groot dat men op het Damrak terecht komt in het centrum van Amsterdam. Als dat zo is dan kan er van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om een van de bezienswaardigheden, de Beurs van Berlage, te bekijken. De Beurs van Berlage is aan het Beursplein op het Damrak gelegen en ontworpen door de architect Hendrik Petrus Berlage. In het imposante gebouw worden tegenwoordig uiteenlopende activiteiten georganiseerd variërend van congressen tot exposities. Ook het Nederlands Philharmonisch Orkest maakt gebruik van het pand en oefent in het noordelijk gelegen deel van het gebouw. De Beurs van Berlage is in elk geval niet te missen als men in deze omgeving van Amsterdam wandelt of voorbij komt.

Zoek en Boek

1 Selecteer uw bestemming